Как попаднах в 9 Аcademy? - 9Academy
Кандидатстване

Как попаднах в 9 Аcademy?


Как попаднах в 9 Аcademy? 1

Помня жегата на една юлска нощ преди 10 години. Бях прекарал два месеца в безуспешно търсене на работа в ИТ сектора. Сблъсках се с предизвикателството да представя себе си в хубава светлина, когато нямах необходимия професионален опит. Използвах момента да работя ден за ден по широк спектър от начинания, с които бях убеден, че на по-късен етап… и да имам възможност, едва ли ще искам да се занимавам. Това, което практикувах, за да изкарвам прехраната си в онези дни, беше сегментирано в две направления:

 • услуги от псевдо-интелектуален характер:
  • въвеждане на данни от маркетингови проучвания; oбработката и анализът на резултатите бяха свещенодействие, до което нямах достъп;
  • висококачествени услуги по сканиране, принтиране и копиране, които уви не бяха много търсени в разгара на лятото;
  • сортиране на книги в склада на голям книгоразпространител; категоризирах книгите по цвят и размер, удобен за транспортиране;
  • инвентаризация на материални активи в дистрибуторската мрежа на Кока-Кола, където поне ми беше позволено да боравя с химикал;
 • дейности от съвсем неинтелектуален характер:
  • логистични услуги – ювелирно пренасяне на мебели и обзавеждане; беше ми предоставена възможност да се сплотя с екип от „специалисти“, които се справяха завидно добре за хора, които не различават ляво и дясно;
  • услуги по асфалтополагане и регулярни екскурзии до една от най-горещите точки в страната – асфалтовата база в Нови хан.

За подслон не се тревожех, защото живеех във II блок от общежитията на ТУ София, където е осигурен тропически климат и влажност над 80%. Въпросната вечер се прибрах след 32-часово скитане, свързано с изброените по-горе начинания. Минута след като легнах изнемощял на леглото, получих обаждане по телефона. Офертата беше за разходка до Райското пръскало в Стара планина. Тръгването – рано сутринта.

Изборът, който направих – да прежаля няколко часа сън в името на нови преживявания, е всичко, което си заслужава да запомните от тази статия . Често съм свързван с репликата „отворен съм за всякакви предложения“. Тази вълшебна фраза ме заведе до много нови хоризонти.

В планината се запознах с Георги, когото няколко месеца по-късно срещнах случайно в университета на събитие на Българските бизнес лидери (BBLF). Благодарение на форума си намерих работа по специалността.

Георги ме покани на презентация на студентската организация BEST, на която представиха техните програми за културен обмен. Скоро получих одобрение за участие в курс за автомобили и телекомуникации в университета във Валядолид. Там се запознах с Щефан от Германия. Същата есен с Щефан пиехме бира в Щутгарт, вече като част от курс за автомобилостроене, където се запознах с красивата французойка Софи.

Както вече се досещате… не след дълго се наслаждавах на шоколадово суфле в приятна й компания в Лион като участник в BEST курс във Франция. Приятелите с право се шегуват, че съм използвал организацията BEST като туроператор. Няколко месеца по-късно Софи ми препоръча да посетя събитие в София, на което професор от INSA Lyon ще изнася презентация. На събитието се засякох с хора, които ме поканиха на Silicone Drinkabout. Там се запознах с основателя на entrepreneur.bg, откъдето спечелих билет за DigitalK.

На форума видях приятели, които ме поканиха на събитие на организацията ABLE, където срещнах съученик от гимназията. Една вечер му писах, че на следващия ден ще участвам на благотворителното бягане sofia24run, където той покани свои колеги. На стадиона се засякохме с тях и се запознах с Михал от първи сезон на 9 Academy.

На следващата седмица „случайно“ срещнах Михал в бар Петък, където той ми каза, че Академията ще има четвърти сезон.
Останалото ви е известно…

The whole path v.2

Ако в онази юлска вечер преди 10 години бях предпочел да се наспя, вероятно днес щях да се оплаквам, че нищо интересно не се случва в живота ми.

Огромна част от знанието в различните модули на Академията е достъпно онлайн. С постоянство и търпение полезните инструменти се усвояват.

Най-ценното в 9 Academy са петдесетте пътешественика, с които имате възможност да се срещнете. Това са десетки истории, които се преплитат, стотици микромоменти, които разкриват пред вас безброй възможности и ви създават увереност, че да сте част от Академията е привилегия и проява на много добър вкус.


Дневник