12 начина да се превърнете в дигиталните герои на годината
Кандидатстване

12 начина да се превърнете в дигиталните герои на годината


Сайт на годината 2021

Или какво ви очаква в конкурса “Сайт на годината 2021”?

Дигиталната вселена у нас има нужда от герои. Тя се нуждае от хората, които развиват ежедневно онлайн пространството за едно по-добро утре. Нещо повече – това са хората, които трансформират облика на родния интернет за по-доброто изживяване както на професионалистите в сферата, така и на всеки един потребител. Знаем, че сред вас има немалко такива герои.

Затова с широка усмивка ви срещаме с правилната инициатива за вас – конкурса “Сайт на годината” 2021г

12 категории, 1 мисия 

Конкурсът “Сайт на годината” е трибуна за дигиталните създатели у нас, а основател на инициативата е Жюстин Томс – пионер в сферата у нас и една от дългогодишните приятели и лектори в 9Academy. Основната цел на конкурса е както да докаже високия стандарт на уеб в България, така и да отличи стойностните проекти в различните области в дигиталната сфера у нас. Категориите в него тази година са 12 и са следните

 • Корпоративен сайт
 • Сайт на startup или малка фирма
 • Електронен магазин
 • Институционален сайт
 • Медиен сайт
 • Продуктов сайт
 • Сайт за онлайн услуги
 • Сайт на събитие
 • Сайт на кауза / НПО
 • Личен сайт
 • Mobile App

Предложенията във всяка една категория ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг.

Изключително щастливи сме да кажем, че през годините в журито са освен няколко от нашите лектори, така и Байчо Георгиев – един от съоснователите на 9Academy, е част от журито на конкурса.

Това е истинско доказателство за нас, че устойчивото общество от професионалисти, което 9Academy има за мисия да изгради, се среща и в други също толкова смислени дейности. 

И победителят е…

Победителят ще бъде само един във всяка от категориите. Всеки един от тях ще получи престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Една от най-хубавите изненади на конкурса е, че журито ще даде и специална награда за принос в развитието на българската уеб среда. Повече за това как се случва оценяването може да прочетете тук

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Участието в конкурса “Сайт на годината” е не просто възможност да разберем къде се намираме спрямо всички останали в дигиталната среда в България. То е шанс да получим обратна връзка, да преоткрием проекта си и още много други възможности, за които Жюстин Томс разказва в това видео: 

Конкурсът „Сайт на годината“

Как да се превърнете в героите на дигиталната вселена в България?

Основното условие за участие в конкурс “Сайт на годината” е проектът, с който участвате, да е разработен от българска компания и екип. Един сайт може да участва само в една категория, затова е важно добре да прецените кое е направлението ви. Ако вече сте участвали, то трябва да декларирате и посочите значимите подобрения в проекта ви, за да се включите отново в надпреварата. 100 лв. е ранната такса за участие в конкурса при записване от 22-ти април до 22-ри юни 2021 г., а до 30 септември 2021 г. е 125 лв. Повече относно регистрацията в конкурса ще откриете тук. 

Искате да научавате първи за други страхотни възможности? Следете нашия сайт за още новини както от 9Academy, така и от нашите партньори. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог