20 години по-късно: Какво се промени в пазара на труда у нас? - 9Academy
Кандидатстване

20 години по-късно: Какво се промени в пазара на труда у нас?


JobTiger става на 20 години

JobTiger ни представя 20 истории по темата за своя 20-ти рожден ден

Един клик разстояние. Точно толкова е нужно, за да намерите нужната информация за себе си. Същото се отнася и за търсенето на работа, материали за написването на перфектното CV и мотивационно писмо. Само преди 20 години този процес изобщо не беше толкова лесен. От колоните с обяви във вестниците, през факсовете, ходенето от точка А до точка Б, за да се стигне до интервю – всичко това звучи немислимо сега. Но преди 2 януари 2001г. беше единствената позната реалност. Именно на тази дата е пусната и първата обява за работа в български сайт от пионера в сферата – Job Tiger. Съвсем малко след това компанията въвежда и първите изцяло платени интернет услуги у нас, а останалото е вече история.

Първите обучения “Как да пишем CV”, “Как да разписваме обявите си за работа” и десетки други първи стъпки в дигитализацията и цялостната модернизация на пазара на труда са дело на JobTiger. 

Със сигурност няма да ни стигне времето, за да изброим всички нововъведения на компанията. Те обаче отново са тук, за да ни докажат защо ролята им в пазара на труда у нас е толкова голяма и специално за своя 20-ти рожден ден ще направят подарък към всички ни. В навечерието на празника си те споделят с нас 20 истории от екипа на JobTiger и от техни дългогодипни съмишленици и, най-вече, приятели. Какво е да си пионер в професията си в България и как се създава и развива сайт за работа у нас? Как се създава HR общност и се прави масиран Employer Branding? Къде отново се намери пресечната точка между бизнеса и образованието?

Отговорите на тези и много други въпроси ще открием именно във видеата по случай 20 години JobTiger. 

Част от видеата вече са на медийната платформа на JobTiger. Специалисти в областта си като Жюстин Томс, Любов Кирилова, Борислава Георгиева и много други вече разказаха защо според тях иновациите на компанията значат толкова много за пазара на труда у нас. Ние вече разговаряхме с един от основателите и настоящ управител на JobTiger – Светлозар Петров, както в блога ни, така и в поредицата #БързаРеакция, където ни разказа за търсенето и предлагането на работа в ситуация на пандемия. А за да чуете и останалите от 20-те истории за пионера в пазара на труда у нас – JobTiger, последвайте линка.


Новини