Христо Попов: „Не е важно колко знаеш, важното е как мислиш.“ - 9Academy
Кандидатстване

Христо Попов: „Не е важно колко знаеш, важното е как мислиш.“


Христо Попов: „Не е важно колко знаеш, важното е как мислиш.“ 1

На първата публичната лекция, която 9 Academy организира и проведе в Нов български университет, бизнес предприемачът Христо Попов вдъхнови аудиторията и изнесе лекция на тема Добрата идея ли е ключът за успешен бизнес? А каква е ролята на парите и стремежът да ги имаме“.

Събитието стартира с представяне на мисията на 9 Academy и деветте модула, през които участниците в нея ще преминат. Именно Христо Попов ще бъде един от лекторите в първия модул „Предприемачество“.

Той разказа за своя 35-годишен опит и за ценните поуки, които е извлякъл от начинанията си. „Точно, когато мислиш, че знаеш всички отговори, животът сменя въпроса“, каза предприемачът и поясни, че всеки нов проект е различен от предходния и изисква различни умения.

Това, което е осъзнал през годините е, че независимо къде си и какво си постигнал, не трябва да спираш да се учиш. Насърчи младежите да общуват с опитни хора и по-важното – да ги слушат, защото „колкото и книги да прочете човек, те не заменят опита“.

„Най-голямата валута в момента са идеите, но умението да разкажеш идеята е точно толкова важно, колкото и самата идея“, каза също на срещата Попов.

Също така той акцентира, че ролята на парите е важна и сподели 3 мита относно тях:

–  Да стартираш бизнес ти трябват пари;

–  Парите не трябва да се надценяват;

– Парите променят хората.

„На първо място е идеята, а парите са просто следствие.“, добави бизнесменът.

Третият акцент, който Христо Попов постави е, че да си предприемач е най-хубавата работа в света. Тя е една от малкото, които ти дават възможност да създадеш нещо свое. „Да си предприемач означава да прокараш нова пътека.“ Предприемачеството изисква множество качества и умения и ако нещо ти липсва, едва ли ще успееш.

В обобщение на лекцията си Христо Попов насърчи студентите никога да не спират да се учат и да намерят страстта си, така че да оставят следа след себе си.

Последва дискусия, в която младите хора зададоха своите въпроси и обмениха мнения с предприемача.

9 Academy приканва всички, които имат идеи, да се осмелят и да направят крачка към тяхното реализиране!

 


Новини