Христо Нейчев: „Най-издръжливият вирус е идеята.“ - 9Academy
Кандидатстване

Христо Нейчев: „Най-издръжливият вирус е идеята.“


Христо Нейчев: „Най-издръжливият вирус е идеята.“ 1

Втората публична лекция, организиранa от 9 Academy, се проведе в Аула “Максима” на УНСС и премина под надслов „Lean Startup – Как да стигнем от идея до продукт по-бързо, по-ефективно и по-евтино.” Гост лектор този път беше Христо Нейчев, директор “Бизнес развитие” в Телерик . Следвайки своята максимата, че знанието трябва да се разпространява, той предаде ценни теоретични, практически и житейски уроци на всички присъстващи.

Силно застъпена бе темата за идеите. Чрез факти и примери Нейчев подкрепи твърдението си, че „идеята сама по себе си не е достатъчна, гениален е начинът, по който тя ще се реализира.’’ Именно най-бързият и ефективен начин за това реализиране беше същината на основното представяне: как да валидираме идеята си, как най-бързо, лесно и ефикасно да разберем дали тя е адекватна и ако да, как да процедираме след това. Главният въпрос, който стои пред младия предприемач, е не дали нещо може да се направи, а дали и защо е необходимо.

Христо Нейчев сподели, че на провалите трябва да се гледа положително, защото „ако не се проваляш, не приемаш достатъчно рискове.’’ и освен това „всеки провал ни води по-близо до целта.’’ .

На въпроса защо е избрал да се развива в България, младият предриемач отговори, че България е гладна за идеи и е по-плодородна почва за отглеждането им, от която и да е друга страна.

Христо Нейчев завърши презентацията си със съвета, че най-големият ни страх трябва да е свързан не с пари, партньори, анализи, идеи или валидации, а с отговора на въпроса дали сме поели правилния път. 9 Academy вярва, че няма от какво да се страхувате!

Не пропускайте и следващага публична лекция, която ще се проведе на 11. 12. 2013 г. (сряда) в УНСС (Университет за национално и световно стопанства), зала „Голяма конферентна“ от 16 часа. Боян Бенев и Стив Кайл ще споделят опит на тема “The role of communication“. Лекцията ще бъде на английски език.

 9 Academy – Открий правилния избор!

 

 


Новини