EMPATHEAST–първият форум за социална промяна и отворено образование в Източна Европа - 9Academy
Кандидатстване

EMPATHEAST–първият форум за социална промяна и отворено образование в Източна Европа


Empatheast-Plovdiv е първият форум за социална промяна и отворено образование

Форумът ще се състои в три поредни дни- 14,15 и 16  ноември 2014г. в гр. Пловдив. EMPATHEAST е първи по рода си и е ориентиран към социалната промяна и отвореното образование в Източна Европа.

Цел на събитието е да позиционира България и Балканите като региони, които се стремят към промяна, социални иновации и предприемачество. Идеята се ражда благодарение на Фабрика за идеи, които се насочват към нуждата от запълване на социалните дефицити.

EMPATHEАST ще  превърне Пловдив  в световна сцена за създаване на социални иновации. Участниците ще разберат как да комбинират идеята за социално благо с устойчиви модели, които реално могат да намалят бедността и да променят обществата ни. Това ще се случи благодарение на световни и регионални примери.

Чрез лекции, инсталации, игри, концерти и пърформанси, стимулиращи колективната интелигентност и системното мислене, EMPATHEAST ще предизвика кративността за социалната промяна.

Участниците във форума  ще бъдат въвлечени в сценарий, в който ще  учат един от друг, екпериментират със създаването на нови модели и празнуват достъпността на подходи, които им позволяват сами да творят средата си в неконферентен формат.

Записалите се ще имат възможност да се учат и вдъхновяват от лектори от България и света. Сред тях са Патриша Мънроу– съоснoвател на  World Cafe Europe , Джейсън Нарди– Фондация  Банка  Етика , Агота Ружа – съосновател на SoL – Унгария, Елина Желева – основател на designthninking.bg, Георги Камов – основател на Фондация „Багра“, както и още много професионалисти.

По особено интригуващ начин ще се случи и достъпа до форума –  ще бъде на принципа „Плати, колкото прецениш“. Целта е всеки един от гостите да плати след събитието, според усещането и знанията, с които си тръгва. Така организаторите стартират със смел икономически експеримент.

Повече  информация за кандидатстването, както и за самият форум може да научите тук :  http://empatheast.net/bg

 

 


Новини