Твоята платформа за развитие е тук: 9Academy Membership - 9Academy
Кандидатстване

Твоята платформа за развитие е тук: 9Academy Membership


9Academy membership

9 сезона и 8 години. Това е 9Academy в цифри. Когато се обърнем назад, осъзнаваме още по-добре, че зад тези цифри стоят както малки, така и големи победи, стотици срещи и незабравими спомени, безброй моменти, които са ни мотивирали и вдъхновявали, много научени уроци и преживявания.

Най-ценното, с което можем да опишем тези 9 сезона и 8 години обаче са хората в Алумни клуба на 9Academy.

Днес те наброяват над 400 души, различни, стремящи се да учат и да се развиват, търсещи и даващи, участващи, споделящи знания, опит. Това не само ни прави щастливи, удовлетворени и благодарни, а и ни дава стимул и устрем към постигане на най-голямата ни цел през годините:

Да развием една истинска и устойчива общност от съмишленици. 

След нашата равносметка, осъзнахме, че е време да погледнем тази цел през различна призма. Така се роди и въпросът “Какво можем да направим в тази посока?” 

Верни на това което даваме като добри практики и знания и на участниците в последните няколко сезона, преминахме през всички стъпки на процеса Дизайн мислене. Чрез него предизвикахме собствените разбирания за Академията.

Тук искаме да благодарим на Ралица Ралчева – част от лекторите и менторите в 9Academy. Тя беше неотлъчно до нас и ни води в този ключов и трансформативен процес. Както експертизата ѝ в тази сфера, така и отдадеността ѝ към мисията ни помогнаха да развием нови услуги, чрез които да донесем още по-голяма добавена стойност на общността. Освен на нея искаме да изкажем благодарности на всеки един член на Алумни клуба, който чрез отделеното си време, споделените нужди, насоки, въпроси и обратна връзка, ни помогна да направим новите услуги още по-полезни.

В резултат на 3 месеца, анализ на анкета, попълнена от близо 150 алумни членове, 5 фокус групи и близо 20 интервюта, много вътрешни дискусии, ideation и не малко размисли в посока как, имаме чисто нов продукт.

Това е 9А Membership. 

Платформа за развитие на всеки в общността. Това за нас е основата на 9Academy Membership. Знаем, че през годините всеки един от Алумни клуба е взел (но и дал) за себе си това, от което е имал нужда в собствения си сезон, преживял е това, което е било най-важно в дадения за него момент, запознал с е с хората, които е трябвало да срещне. Щастливи сме за всяка една обратна връзка от нашите Алумни в тази посока. След цялото натрупано знание и преминатия процес,

9Academy Membership дава следното: 

 • Директен и лесен достъп до членовете на общността – Благодарение на услугите в платформата ще откриете нови контакти и потенциални партньори по по-бърз и улеснен начин.
 • Онлайн платформа с ресурси – В плановете сме заложили и нови възможности за учене на много нива, както и отстъпки от и за общността. 
 • Развитие в кариерен и предприемачески план – Чрез курирано съдържание и различни активности ще можете да развиете уменията и идеите си на следващото ниво в среда, изпълнена с професионални възможности.
 • Разнообразие от преживявания – В рамките на 9Academy Membership ще се запознаете с експерти и съмишленици на затворени събития, организирани специално за общността.

Всяка една от услугите, които сме заложили, са свързани именно с основната ни цел през годините. А за да я постигнем заедно с вас, създадохме два плана на 9Academy Membership. Ето и какво се крие зад тях: 

Твоята платформа за развитие е тук: 9Academy Membership 1

Light Membership е първата стъпка, чрез която всеки един член на Алумни клуба на 9Academy може да влезе в Общността.

В него сме заложили едни от ключовите елементи, които вярваме, че се крият зад устойчивия успех и развитие както на всеки един от нас поотделно, така и на хората в цялост. Ето и кои са услугите в този план: 

 • Карта на общността – Предлага систематизиран и улеснен достъп до членовете на общността. В картата получавате бърза комуникация с експерти и потенциални партньори, както и актуална информация за всеки един от тях.
 • Job Board – Онлайн среда на нови кариерни възможности. Търсенето и предлагането им е директно за всички членове на общността.
 • Учене: нови знания и умения – Актуална база с обучителни ресурси и възможности за  задълбочаване на бизнес знанията. Курирано съдържание под формата на статии, видео записи, бюлетини и др. информационни материали.
 • Community & Networking – Събития и активности за общността. Месечни нетуъркинг срещи, организирани специално за общността. Достъп до два годишни ретрийта през пролетта и есента.
 • Отстъпки от и за общността – Достъп до списък с отстъпки от продукти и услуги, представени от и на членовете на общността. Предоставя възможност за позициониране на бизнесите и фрийлансърите в общността с предлаганите от тях услуги.
 • Допълнителна услуга* Учене: Нови знания и умения [advanced] – Достъп до по-задълбочени обучителни възможности, предлагани съвместно както от нас и наши партньори, така и отстъпки за техни специализирани обучения. 

Pro Membership планът включва всичко от Light варианта плюс още специални събития, организирани за развитието на всеки един член на общността, а именно:

 • Експертни Q&A срещи – Ежемесечна среща с експерти от различни сфери, които споделят своя опит, съвети за развитие и новости в съответната индустрия. Включва “Tips & Tricks”, “Best practices”, “How to” събития и отворени дискусии от различен характер.
 • Предприемачески кръг – Ежемесечна среща на предприемаческия кръг в общността. Предлага пространство за споделяне и разрешаване на бизнес проблеми, обмен на опит и възможност за развиване на партньорска мрежа.
Твоята платформа за развитие е тук: 9Academy Membership 2

Допълнителните услуги, до които Pro Membership дава достъп, са:

 • Допълнителна услуга: Панаир на идеите – Добре познатото събитие на всеки един от Алумни клуба, в което всеки член на Pro Membership може да представи своят бизнес проект или идея за такъв пред общността, както и пред специално жури. Услугата позволява и присъствие на ваши приятели и колеги. 
 • Допълнителна услуга: Managed introductions – Препоръка, изготвена специално от екипа на 9Academy, за професионални компетенции на компания или фрийлансър в общността. 

В края на тази статия искаме отново да благодарим на всеки един човек, който е бил заедно с нас през изминалите 8 години и 9 сезона. Сигурни сме, че най-доброто тепърва предстои не просто за 9Academy, а за общността.

Това, което със сигурност ще остане същото, е нашата мисия. Сега обаче повече отвсякога сме вперили в поглед в целта ни – чрез устойчиви действия да равием една още по-устойчива общност от професионалисти и предприемачи в България. А съвсем скоро очаквайте и информация за предстоящото издание на обучителната програма на 9Аcademy. 


Блог