Да откриеш промяната в чайната - 9Academy
Кандидатстване

Да откриеш промяната в чайната


Мая Донева и Стояна Стоева

Мая Донева и Стояна Стоева са две усмихнати момичета, които също като 9 Academy споделят каузата за промяна в бъдещето на младите хора. Тяхната идея за социална чайна, която да помага в интеграцията на деца от институции, е сред финалистите в конкурса ПРОМЯНАТА  – реализиран от фондация Reach for Change. Той има за цел да подобри живота на децата, като открива и подпомага социални предприемачи да осъществят идеите си на практика.

Идеята на Мая и Стояна за чайна е повече от интересна – освен място за спокойствие, уют, топлина и споделяне, това ще бъде място за различни събития – за музика, прожекции, представяне на книги, игри. Чайната ще е едно отворено място за всякакви добри идеи, които могат да осъществят и подкрепят.

Предвидена е и менторска програма за децата от институции, която ще помогне в тяхната интеграция и бъдещо развитие. Те ще участват в чайната от 15-годишни, а младежите, които ще работят там ще бъдат над 18 години. “Работата в чайната е социален трамплин към по-добра среда, по-добра работа, повече увереност и повече доверие към хората”, споделя Мая Стоева. Менторската програма ще съдържа практически модули за неща като „отговорности и задължения на работа“, както и симулационни игри за умения за учене, игри за екипност и упражнения за емоционална интелигентност.

За да се осъществи мечтата на Мая и Стояна за място за интеграция, обучение и първа работа на деца от институции, е необходимо да ги подкрепите в конкурса до неделя – 9.11.2014 г. на следния линк – http://novatv.bg/gamechangers/finalist/5

На 11-ти ноември тримата финалисти, които са събрали най-много гласове от публиката, ще представят проектите си пред  жури от деца, както и пред представители на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change. Двете журита ще вземат окончателно решение за абсолютния победител в конкурса ПРОМЯНАТА.


Новини