#БързаРеакция с Светлозар Петров от JobTiger: Търсенето и предлагането на работа
Кандидатстване

#БързаРеакция с Светлозар Петров от JobTiger: Търсенето и предлагането на работа


#БързаРеакция за COVID-19 и работа с Светлозар Христов от JobTiger

Сегашната криза не пропусна да остави следата си върху почти всяка сфера на бизнеса. Хиляди хора останаха без работа заради COVID-19, други пък откриха нови възможности, трети пък се преориентираха.

За ефекта от кризата върху пазара на труда, ще си говорим днес в #БързаРеакция с един наш дългогодишен партньор и специалист в тази сфера, Светлозар Петров, основател на сайта за търсене и предлагане на работа JobTiger

В този епизод отправяме поглед върху компанията, която Светлозар управлява. За съжаление на много компании им се наложи да съкратят служителите си през изминалите месеци заради COVID-19. Изненадващо или не, JobTiger, не е една от тях. Как компанията реагира на кризата, породена от корона вируса, как успя да се предпази от съкращения и как успя да запази позитивния си поглед към бъдещето, ще разберете от разговора.

Заро твърди, че силно негативните ефекти от кризата след идването на COVID-19 идват със забавено действие.

За да се предпазят от фалит, а и за да предпазят служителите си, бизнесите повече от всякога е важно да мислят стратегически, да бъдат адаптивни и да имат открита комуникация не само към служителите си, но и към партньорите си.

Виж повече: #БързаРеакция с Георги Малчев: COVID-19 eфектът върху дигиталния маркетинг

В този разговор отново си говорим за това как емпатията и погледа към болката на другия биха ни помогнали. 

Със Заро обаче подхванахме и една тема, която сякаш избяга от погледа на работодателите последните месеци, а именно, работодателската марка.

Защо е важно бизнесите да не губят от око развитието на своята работодателска марка и то по времето на криза, как тя носи резултати с добавена стойност и какво може да причини, ни разказа Заро. А за повече детайли около работодателската марка, търсенето и предлагането на работа по време и след кризата,  се настането удобно и си пуснете епизода на #БързаРеакция с участието на Светлозар. 

Автор: Катерина Кобакова

#БързаРеакция със Светлозар Петров от JobTiger

Виж повече: 20 години по-късно: Какво се промени в пазара на труда у нас?


Блог