#БързаРеакция с Dev.BG и HireHeroеs: Научените уроци от COVID-19
Кандидатстване

#БързаРеакция с Dev.BG и HireHeroеs: Научените уроци от COVID-19


#БързаРеакция с Dev.BG и HireHeroеs: Научените уроци от COVID-19

В този епизод на #БързаРеакция ще ви срещнем с екипа на Dev.BG & HireHeroеs, с които ще си говорим за:

  • Ефекта върху техния бизнес.
  • Как COVID-19 промени организирането на събития?
  • Какви са тенденциите по време и след кризата за ИТ сектора в България?
  • Как Ивайло, Митко и Светльо гледат на бъдещето?

Както може би повечето от вас знаят, Dev.BG са изцяло фокусирани върху събития, свързващи хората в ИТ индустрията. Както може да предположите, вирусът не пропусна да остави своя отпечатък и върху тях.

Екипът обаче вижда повече позитиви, отколкото негативи. 

Скорошните събития, принудиха екипа да организира събитията си онлайн, което се оказа една добра възможност за достигане до по-голяма аудитория. Освен всичко, екипът е решил да работи и по създаването на видеа на английски език, с които да достигне до още по-голяма група от хора. В кризата, момчетата зад Dev.BG виждат възможност да реализират нови, актуални за времето проекти. Повече за тях може да чуете в #БързаРеакция.

Виж повече: #БързаРеакция с Александър Христов: Кризата на доверието

На нас ни е любопитно как екипът успя да се адаптира в новата среда и какви действия предприема.

Интересно е, че още от самото начало (януари), екипът на Dev.BG се събира на седмични срещи, където се обсъждат потенциални сценарии за действие в евентуална COVID-19 криза.

Това се оказва доста подходящо, защото при обявяването на извънредното положение те вече имат план за действие и знаят какво следва. Дали това е основната причина екипът да се справя все толкова добре дори и през пандемия от COVID-19, ще разберете от нашият разговор с тях. Срещата ни е доста интересна, защото се оказва, че Ивайло Христов започва всяка една от компаниите си по време на криза и споделя с нас какво е различното в днешната. 

Подобно на повечето ни гости до сега, и тези смятат, че ефектът от кризата, породена от COVID-19, все още е минималистичен или го няма. Според Митко, негативният ефект върху силните икономики няма как да не остави отражението си и върху нас. Според Ивайло пък дори и така да е, пред България се откриват доста възможности за развитие. 

Виж повече: #БързаРеакция с Георги Малчев: COVID-19 eфектът върху дигиталния маркетинг

Един от нашумелите продукти на Dev.BG е HireHeros, за която може да прочетете тук. Като услуга в сферата на търсенето и предлагането на работата, не пропуснахме възможността да питаме гостите ни какво се промени и какво ще се променя в бъдеще. Не е изненада, че повечето “заети” професионалисти са скептични към смяната на работодател. Наред с това обаче наблюдаваме освобождаването на много добри специалисти, за които преди компаниите дори не можеха да мечтаят.

Как бизнесите могат да извлекат максимума днес, защото сега е перфектният момент за развитие на работодателската марка и набирането на нови таланти, ще разберете от епизода на #БързаРеакция.

Ако ви е любопитно как тези млади и талантливи професионалисти се предпазват от фалшивите новини и на базата на какво изграждат мнението си за актуални и наболели въпроси, изслушайте видеото докрай и ще останете изненадани 🙂 

Автор: Катерина Кобакова

БързаРеакция с Dev.BG и HireHeroеs: Научените уроци от COVID-19

Блог