BG Careers Fair срещна над 160 български студенти с топ работодатели в Лондон - 9Academy
Кандидатстване

BG Careers Fair срещна над 160 български студенти с топ работодатели в Лондон


Изложението цели да запознае българските студенти в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да свърже работодателите с квалифицирани кадри.

BG Carees Fair (Български кариерен форум) се проведе на 12 март в българското посолство в Лондон. Организира се изцяло на доброволни начала от сдружение „Български кариерен форум“.

Изложението цели да запознае българските студенти в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да свърже работодателите с квалифицирани кадри.

„Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат,’’ сподели Юлия Прухтович, ръководител отдел Човешки ресурси на ПроКредит Банк.

Мисията на BG Carees Fair е да вдъхнови повече студенти да се завърнат в България, като им покаже опциите за кариерно развитие, запознавайки ги с най-желаните работодатели.

Повече от 20 работодатели се включиха в събитието като преобладаващата част от тях са от сферата на IT, банковата и хранителна индустрия като Melexis, PPD, Винпром Пещера, Sutherland Global Services, VMWare, VP Brands International и Unicredit Bulbank.

„Интересуваме се от възможностите, които имаме в България. Ако решим да се върнем, искаме избора ни да е информиран“, споделиха участничките Симона и Мирослава по време на форума.

В предишните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

Събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон, Тук-там, Заедно в час и българските общества във Великобритания и Германия.


Новини