Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво даде Сезон 7 на участниците? (част 2)
Кандидатстване

Алумни разказват за участието си в 9Academy: Какво даде Сезон 7 на участниците? (част 2)


9Academy алумни сезон 7 разказват участници

Знания и умения за функционирането на една бизнес организация – това е един от ключовите фактори за решението на нашите Алумни да се включат в 9Academy. Сезон 7 вече приключи и неотдавна ви запознахме с една малка част от участниците в него. Днес Ви представяме още няколко от хората, които предизвикаха себе си чрез Академията.

Това са Кристина Никова, Здравко Колев, Михаела Михайлова, Ана Вълева и Николай Велчев. Нека сега Ви запознаем още по-добре с едни от лицата на Сезон 7 на 9Academy. 

Вижте повече: Сезон 10 на 9Academy в подкрепа на твоите идеи и личностно развитие

Инженер по образование и специалист в IT бизнеса с насоченост технологии и комуникации – така описва себе си Кристина Никова. В Академията обаче се впуска с огромно желание, защото иска да научи повече в различни направления като маркетинг, които могат да я развият още повече като човек и професионалист. Михаела Михайлова се развива в сферата на маркетинга, комуникациите и връзките с обществеността и описва себе си като човек, търсещ нови култури и хора, но по време на пандемията се посвещава на работата и 9Academy. Ана Вълева пък споделя, че работи като HR и се записва в Академията, защото има нужда от цялостната картина върху бизнеса. Николай Велчев е програмист по професия и кулинар по хоби, а освен това се вълнува силно от предприемачеството и именно участието му обогатява познанията му на много високо ниво. Здравко Колев също като Николай е в IT сферата, занимава се със софтуерни решения, а личностното развитие и лидерството са част от интересите му.

Както сме споменавали неведнъж, нашите алумни са с разнообразни професионални пътища, но именно желанието за развитие ги събира заедно в 9Academy. 

Какво е 9Academy е един от най-интересните въпроси за отговаряне както от страна на екипа, така и на всеки един, участвал в тази толкова различна програма. Нашите алумни обаче успяха да нарисуват с думи един истински пъстър и красив образ на  Академията по следния начин: 

Здравко: Трудно е да се опише това, което ни се случи в последните 4 месеца. Със сигурност обаче ми идва наум първо едно определение. Това е академия, която ни дава познания за целия бизнес цикъл – от идентифициране на проблем, до валидирането на решения, тяхната имплементация, сформирането на екипа, позиционирането на пазара и реалната монетизация. Разбира се, споделянето на знания между лекторите и участниците е незаменима част от процеса. 

Може да бъде изображение с един или повече хора и текстово съобщение

Михаела: Аз бих описала академията като една добре изградена и устойчива общност от активни хора, които се стремят да променят средата и да бъдат добър пример за околните. 

Ана: 9Academy е една моя любима дума – амалгама. И то една амалгама от общност, среда, хора, знания, цели и хармония. Последното от изброените е доста рядко срещано в други подобни академии. 

Кристина: Едно изречение много трудно може да стигне, за да опише 9Academy. Едно е сигурно – Академията е споделен опит и знания, гарнирани с много емоция. 

Николай: Академията е мястото, където можеш да сбъднеш мечтите си. Тази общност, в която срещаш идолите, които си имал в различни сфери. 9Academy успя да направи точно това за мен и за много други от участниците. Срещна ни с нашите кумири. 

Вижте повече: Кристина Никова, участник в Сезон 7: В 9Academy открих, че мога да съм в трепетно очакване на онлайн срещи с 50 човека, които не съм виждала на живо

През четирите месеца на обучителния период участниците със сигурност имат много и различни любими моменти. Нашите алумни от Сезон 7 споделиха именно тези за Вас, за да представят какво за тях е наистина “Уау” в Академията:

Ана: Лекцията на Христо Нейчев за Pricing беше наистина Уау момент за мен.

Начинът, по който лекторът представяше информацията и синтезът на казаното ме накара да се почувствам сякаш има нещо наистина специално в моето присъствие точно тук и сега. Че съм на правилното място и слушам най-важното за мен.

Лекцията е точен пример за визуализирана мъдрост. Бизнес казусът и обратната връзка от лекторите също бяха впечатляващи моменти за мен. 

Здравко: Панаирът на идеите беше един наистина интересен и вдъхновяващ момент за мен. Най-хубавото в случването на това събитие беше възможността наистина да представим идеите си като готов продукт. Допитахме се до хора, които имат опит с реализирани, успешни, но и недотам постигнали желаните резултати бизнеси. 

Михаела: Откриващото събитие беше вълнуващо и вдъхновяващо, защото осъзнахме колко голяма палитра от личности и професионалисти успяваме да се срещнем именно чрез Академията. Думата, с която мога да го опиша, е експлозия от емоции, но и адреналин. Другият момент беше представянето на моята идея, защото тя дълги години беше “просто на салфетка”. В Академията се почувствах сигурна да я развия пред други хора и да и дам гласност и получих страхотна и градивна обратна връзка. 

По тези и още много теми, свързани с Академията, говорихме с участниците в нашето събитие “Алумни разказват за Сезон 7″ :

Сезон 8 на 9Academy започва този април! Очаквай повече информация за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.


Блог