14 200 младежи посетиха „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 - 9Academy
Кандидатстване

14 200 младежи посетиха „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017


14 200 младежи посетиха „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2017 1

Шестнадесетото издание на форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“, което традиционно се проведе в 7 университетски града в страната – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив –  приключи успешно. Кариерният форум стартира на 14-ти март в София, като в рамките на два дни Националният дворец на културата събра на едно място представители на 123 компании и даде шанс на над 7000 младежи да срещнат потенциалните си работодатели. След това форумът продължи в останалите 6 града и приключи с пловдивското издание на 5 април 2017 г. Общият брой на посетителите бе над 14 200.

„Национални дни на кариерата“ е най-мащабното кариерно събитие, което дава шанс на фирмите да се срещнат с много млади специалисти, а на самите младежи, да разговарят с представители на различни компании, предлагащи възможности за добър професионален старт.

Общо 175 компании, предлагащи работни и/или стажантски позиции, в различни бизнес сектори, взеха участие в „Национални дни на кариерата“. Както винаги, сред участниците имаше както сравнително малки фирми, така и утвърдени български и международни компании, представители на банковия сектор, застрахователни институции, ИТ компании, търговски вериги, телекомуникационни оператори и ред други.

Статистиката сочи, че средно 1 от 6 посетители е започнал стаж или работа, вследствие на участието в изложението. Това означава, че около 3100 младежи са стартирали успешно своята кариера, благодарение на миналото издание на „Национални дни на кариерата“.

По време на кариерния форум младежите имаха възможност да получат кариерни съвети от специалистите на JobTiger, да получат съвети как да изградят успешно своя Personal brand, да получат практични съвети как да се държат на интервю, както и да посетят за поредна година провеждащата се „CV клиника“, в която висши мениджъри на Нестле България, компанията генерален спонсор и партньор на събитието, им даваха ценни напътствия – как се съставя успешно CV и мотивационно писмо, особеностите на онлайн кандидатстването, важността на профила ни в LinkedIn, значението на дигиталния ни отпечатък в интернет и неговата роля при намирането на нова работа и много други.

Преди всяко събитие се проведоха  и предварителни срещи, в рамките на които мениджъри и кариерни консултанти от JobTiger и Нестле България подпомогнаха студентите и младите специалисти с важни препоръки за процеса по кандидатстване за работа. По време на тези мероприятия студентите получиха ценни знания за участието си в  „Национални дни на кариерата“ – информация за самия форум, как да извлекат най-големи ползи от участието си, съвети за уместността на евентуалните им въпроси пред работодателите и препоръки за създаване на добро първо впечатление.

„Национални дни на кариерата” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 14-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.


Новини