Блог

Blazhka

Решението ми да участвам в 9 Academy определям като най-доброто ми решение за 2017 година – Блажка Димитрова

Блажка би ви казала „Занимавам се с готвене и имам собствен бизнес от 4 години – Благичка – кухня с кауза. Обичам храната, природата, хората. Чета книги и в момента пиша една. Вярвам и живея спрямо философията за нулев отпадък и ежедневно търся всякакви възможности да достигам до повече хора, които се борят за смислени каузи и инициативи.“

А ние няма как да не добавим, че тя е един от най-енергичните и усмихнати хора, които сме виждали! Ето какво споделя Блажка за участието си в 9 Academy Сезон 5:

 

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Винаги съм търсила възможности за развитие на нови умения и трупане на практически знания. За 9 Аcademy бях чувала от много приятели и през последните години все нещо ме спираше да кандидатствам. Основният ми стимул да се включа в 5-ти сезон беше, че бизнес идеята, която развивах, имаше нужда от вдъхновение и потърсих това вдъхновение сред общността на 9 Аcademy. Решението ми да участвам в академията го определям като най-доброто ми решение за 2017 година.

 

С какво те предизвика 9 Academy?

С огромния обем нова информация, която получавах по време на всяка лекция и с това да успея да отделя достатъчно време, за да осмисля всичко казано, а и всичко случило се. Програмата е много интензивна и е истинско предизвикателство да вземеш от нея всичко, което ти предлага. Но затова е и моят съвет в края на въпросника 😉

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Най-полезен бе модула за Предприемачество, защото бе най-вдъхновяващ и ме мотивира още по-силно да следвам целите си. Най-любопитен ми бе модул Маркетинг, защото научих много интересни практики, които успях директно да приложа в бизнеса си и да наблюдавам ефекта от тях.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy?

Че трудностите ме вдъхновяват и че не е нужно да се боря сама с всеки проблем. Че когато сме заедно, сме по-силни и успешни.

 

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Преди академията мислех, че се познавам добре. Оказа се, че не е така. Академията ми помогна да открия силните си страни, да работя върху слабите си места и да сбъдна една своя мечта – създаването на Нулев отпадък – България – сдружение, чиято мисия е да разпространява философията за нулевия отпадък сред българското общество.

 

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Панаирът на идеите определено бе най-запомнящото се преживяване за мен. Еуфория, вълнение, споделяне на най-съкровенните ми цели за живота, ценна обратна връзка, нови запознанства, нови последователи и още и още.

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Нулев отпадък – България и много ценни приятелства.

 

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9 Academy?

Да не пропускат нито една среща и да си носят тефтер.

 

Ако искаш да си част от Сезон 6 на 9 Academy – запиши се до 30 септември тук: http://9academy.com/registration/

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders