Защото „защо“ никога не е едно, или какво е за мен 9 Academy? - 9Academy
Кандидатстване

Защото „защо“ никога не е едно, или какво е за мен 9 Academy?


Екипът на 9 Academy

 

Екипът на 9 Academy

17 декември, СОХО.

Днес ще говорим за Facebook и неговата роля като маркетингов канал. Изчакваме всички да се настанят удобно и да започнем поредното полезно и вдъхновяващо обучение. През това време с Милена се заговаряме за срещи с хора, с които отдавна не сме се виждали. Спомням си за миналогодишния й подарък и най-вече за дълбоко докосналото ме послание, което беше отправила към мен и още няколко ентусиасти на общо събиране.

„Една година? Наистина ли мина толкова?“ Споглеждаме се с нея и си даваме сметка колко много неща са се променили.

Едно обаче си остана непроменено – връзката с 9 Academy.

Защо започвам така? Защото по традиция в края на годината обичаме да правим равносметка. И да, върнах се назад, когато започна всичко, когато 9 Academy беше просто споделена идея, когато нямах представа какво ме очаква и не знаех накъде отивам.

9 Academy имаше особена роля за мен през 2014 година. Просто, защото в момент, в който имах нужда от малко светлинка, чувството, че участвам в значима за обществото кауза, ми я даде.

Какво е 9 Academy за мен ли – комбинация от емоции, през които съм преминала, учене чрез преживяване, нови приятели, които срещнах. Бих могла да изброя какво ли не, но за да се придържам към деветката като символ, ще посоча моите девет „защо“.

 

Поглед напред. Посока.

Съгласявайки се да помагам в 9 Academy, не си давах сметка, че работата с екипа, а след това и срещата с участниците, ще ме накарат да отправя поглед към всички онова, което някога ми се е струвало невъзможно. Вече не вярвам в невъзможното. Знам, че единственото, от което се нуждая, са правилните хора и много, много ентусиазъм. Или казано по-семпло – научих се да мечтая мащабно.

 

Проба – грешка. Опит.

В 9 Academy уча всеки ден. Наблюдавам, опитвам. Дори греша, но с тази разлика отпреди, че мисля върху грешката и се стремя да не я повтарям. Нищо конкретно не казвам, нали. Няма и да кажа. Просто защото ако трябва да отделя време на това, ще изпиша цяла нова публикация. Може и до нея да стигна (скоро).

 

Предизвикателство. Давай най-доброто от себе си, дори повече.

9 Academy е предизвикателство за мен. Признавам си, че е имало моменти, в които съм се страхувала. Истинско предизвикателство беше как ще се сработя с екипа, след като по време на първото издание помагах предимно онлайн. Защото живият контакт е съвсем различно нещо, нали така? Днес  обаче съм повече от благодарна, че работя с цялата 9 Academy дружина!

И като заговорих за „давай най-доброто от себе си, дори повече“, да, дружина, вие сте една от причините да се стремя да давам всичко от себе си и да съм полезна.

 

Подкрепа. Сигурност.

В продължение на предишното „защо“ ще добавя, че 9 Academy ме среща постоянно с амбициозни, вдъхновяващи и мислещи хора. Ето защо знам, че ако имам нужда от подкрепа, помощ, съвет, то винаги ще получа адекватни такива.

 

Приключение. Забавление.

Приключение е всичко, което се случва в Академията, защото приключението само по себе си включва елемента на непознатото, онова, което те държи любопитен, търсещ, тръпнещ и очакващ. Всяко обучение е различно, всяко събитие – неповторимо. Искаш още и още, всеки път, все повече.

 

Пътуване. Знание.

Обученията, обучителите, ценният опит, който получават всички един от друг. Да имаш възможност да се учиш от изявени специалисти в девет сфери, да разговаряш с тях и да пожелаеш да продължиш да търсиш и четеш, е не просто ценно. Учим се през целия живот, ето защо споменах „пътуването“. Колкото повече навлизаш в дадена материя, толкова повече ти се иска да споделиш това, което си разбрал. Или поне в мен 9 Academy провокира това. Споделяне, обменяне на идеи, обогатяване, които са още по-незабравими заради съмишлениците.

 

Промяна към по-добро. Вяра.

Вяра в едно по-сплотено общество, вяра в силата на духа и желанието за промяна. Образованието и неговото качество са двигател, ето защо 9 Academy и случващото се в нея показват, че сме способни да изграждаме все по-добра обстановка за нас и идващите след нас.

Повече вяра в самата мен. За това допринесе и целият екип на Академията. Благодаря ви!

 

Принадлежност към общност. Приятели.

Хората, хората, хората. Вече го споделих, но няма по-зареждащо от това да се чувстваш част от общност, която има мечти, работи по тяхното осъществяване, не се спира пред трудностите, търси решения на проблемите и се обучава непрекъснато. 9 Academy ме срещна с нови приятели.

 

Вдъхновение. Удовлетворение.

Щастие също. Щастие, защото другите са щастливи – участници, екип, обучители. То не се крие, изписва се по лицата им всеки път. Вдъхновява ме ентусиазмът, който е верен наш спътник, вдъхновяват ме инициативността, усмивките, които виждам, когато сме заедно. И чувството на удовлетворение, как бих могла да пропусна. 9 Academy ми го дава с пълна сила.

 

Не зная дали успях да опиша що е то 9 Academy, едва ли. Защото 9 Academy се преживява, не може да се разкаже с думи. И за финал, споделям една песен, която ми беше музикален фон, докато пишех.

 

Пожелавам Ви да откриете своето вдъхновение и да вярвате в него не само през 2015 година, но и дълго време след това!


PR