Велислава Мънкова: Научих се да не пазя само за себе си полезната информация и знания, а да се опитам да ги споделям и разпространявам с останалите - 9Academy
Кандидатстване

Велислава Мънкова: Научих се да не пазя само за себе си полезната информация и знания, а да се опитам да ги споделям и разпространявам с останалите


Велислава Мънкова също е част от сезон 4 на 9Academy.

Велислава Мънкова също е част от сезон 4 на 9Academy. Гледа на себе си като на човек, който постоянно се стреми да учи нещо ново.  Работи в IT компания от няколко години, но това не ѝ е достатъчно и отскоро (след 9А) започва да се занимавам с онлайн продажби – нова, но много интересна за нея сфера. Обича фотографията, пътуванията из България и по света, стреми се винаги да намира доброто у хората и да оценява подобаващо всяка една възможност, която ѝ се предостави.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

За 9А разбрах още от Сезон 3. Тогава положих наистина големи усилия с кандидатурата си, но за жалост не стигнах по-далеч- явно просто не е бил моментът за мен. Но сега съм адски благодарна, че бях част точно от Сезон 4, преживях точно тези емоции и се запознах с останалите участници.

Бях чувала от познати за Академията и нейната огромна добавена стойност. Не се и поколебах, че това е мястото за мен – от известно време се чувствах в интелектуален застой, исках да се запиша на курс или да усъвършенствам някое свое умение и 9А дойде в най-подходящия за мен момент. Не на последно място, твърдо съм убедена, че работата от 9 до 6 не е за мен и правя малки, но надявам се, сигурни крачки в другата посока, за което 9А неимоверно много допринесе.

С какво те предизвика 9 Academy?

Най-голямото предизвикателство бяха разнообразните въпроси и теми, които повдигахме всеки понеделник и сряда, и които после будеха у мен всякакви идеи, стремежи, амбиции и вдъхновение за действие.  До известна степен успях и да преодолея сценичната си треска и да говоря и изказвам мнението си пред по-голяма аудотория, както и да задавам въпроси. Не по-малко важно е и че през тези прекрасни 6 месеца се постарах да структурирам времето си доста прецизно като ми се наложи за определен период да пренаредя приоритетите си.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Абсолютно всеки един модул беше полезен и любопитен за мен, защото ми даде информация, която преди не бях и чувала, както и теми за размисъл. Дадоха ми много нови идеи и ме предизвикаха да мисля извън утъпканите пътеки.

Любим модул за мен обаче си остана „Предприемачетство“. Беше много силен старт в Академията, с изключително мотивиращи и вдъновяващи обучители, които обръщаха внимание не само на бизнес стратегията, а и на твоето лично отношение към успеха, целите ти и дисциплината по пътя нагоре.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих, че трябва да отделям повече време за слушане, а не толкова за говорене, и истински се старая да прилагам това в ежедневието си. Разбрах също, че съм доста по- общителна, отколкото си мислех преди. И не на последно място – научих се да не пазя само за себе си полезната информация и знания, а да се опитам да ги споделям и разпространявам с останалите, за да се учим заедно, да си помагаме и да постигаме високите си цели.   

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Безспорно най- ценното, което 9А ми даде, са всички амбициозни и вдъхновяващи хора, с които се запознах през 6-те месеца. Благодаря на всеки един от тях за разговорите, прекрасните „извънкласни” събирания, забавлението и емоциите, които споделяхме заедно. Много е оптимистично да виждаш, че България е пълна с интелигентни и целеустремени хора.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Със сигурност откриването, когато се запознах с голяма част от участниците и се представяхме един на друг. Много жив спомен е останал в съзнанието ми от този ден. След края му бях адски изтощена и изморена, но в същото време с големи очаквания, много положителни емоции и радост в сърцето.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Вземете максимума за себе си, защото всяка едно обучение е полезно и има какво ново да научите. Забавлявайте се, създайте си добри контакти в средата, която ви се предоставя, и не на последно място – радвайте се на всеки един момент, защото 6 месеца минават много бързо.


Алумни