В света на DIXIT - 9Academy
Кандидатстване

В света на DIXIT


В света на DIXIT 1

dixit

Пръстен, в чийто диамант е затворена мъжка фигурка; трима монаси, които са се хванали за гушите с изкривени физиономии; тъмна стая с маса, подредена за вечеря, и забулена фигура на вратата – това са само малка част от 84-те броя карти от  френската играта DIXIT. Карти с много детайлни и сюрреалистични илюстрации, които разказват истории само в един кадър.

Ако обичаш абстрактното мислене, ако искаш да оставиш състезателния дух на заден план и да се забавляваш, развивайки собственото си мислене и въображение – DIXIT е точно за теб!

DIXIT е била игра на годината в Германия, Испания и Франция и има редица други награди и отличия.

 

Какво ѝ е хубавото ли?! – Правилата са изключително лесни, научават се за по малко от 5 минути и… забавлението започва!

 

Какви са правилата ?

На всеки от играчите се раздават по 6 броя карти, като във всеки ход играчите се редуват  да бъдат в ролята на „разказвач“. Ролята на разказвача е  да разглежда внимателно изображенията от своите карти и да избере една от тях. На базата на нея той съставя изречение, което казва на глас, без да показва картата на останалите играчи. Изречението може да е най-различно – може да е съставено от една дума или повече, дори може да е само един звук. То може да е измислено от разказвача или да е вдъхновено от песен, стих, книга, картина, филм – свободата е пълна.

Останалите играчи избират измежду 6-те карти в ръката си тази, която според тях най-добре отговаря на изречението на разказвача. След това всеки от тях подава избраната карта на разказвача с лице надолу, така че да не бъде видяна от никого. Разказвачът размесва своята карта с всички останали подадени му такива, след което обръща събраните карти с лице нагоре и ги подрежда една до друга.

Следва откриването на картите и гласуването:

Целта на останалите играчи е да открият картата на разказвача измежду наредените. Всеки играч тайно гласува за картата, която смята, че е на разказвача (който не гласува). Гласуването става по следния начин: всеки играч взема плочката с номера, отговарящ на картата която смята за вярна, и я поставя на масата пред себе си с лице надолу, така че никой да не вижда избора му. След като играчите са направили избора си, всички плочки с гласовете се обръщат едновременно и се поставят върху отговарящите им карти с изображения. Важно тук е, че не можете да гласувате за собствената си карта!

 

 8e1a6263db55b694beb0c23ae234a865

Отчитане на резултатите:

– Ако всички играчи са познали картата на разказвача, или ако никой не я познал, то разказвачът не получава никакви точки, а всички други получават по 2точки.

– В останалите случаи, разказвачът получава по 3 точки, колкото получават и играчите, познали неговата карта.

– Всеки играч, освен разказвача, получава по една точка за всяка плочка, поставена върху неговата карта.

След като приключи отчитането на точките за кръга, играчите преместват зайчетата си по скалата за отчитане на резултата с толкова места напред, колкото точки са спечелили този рунд.

Край на хода

Всеки играч тегли карти от колодата останали карти, докато в ръката си държи отново 6 карти. Разказвач става следващият играч по часовниковата стрелка и следващият рунд започва.

Играта свършва, когато последната карта бъде изтеглена. Играчът с най-много точки е победител.

 

Какви умения можем да придобием, докато играем DIXIT?

Освен, че се забавляваме и разпускаме  напрежението чрез игрите, те ни носят и много знания и умения. DIXIT позволява да развием много нашето въображение, абстрактно мислене и интуиция. Играейки я, придобиваме и умения да анализираме.  Чрез нея можем да разберем много за останалите играчи- как мислят, действат и анализират и не на последно място, да ги опознаем по-добре!

Ако искате да поиграете DIXIT и да развиете фантазията си и уменията си да разбирате как другите мислят -вижте повече за за 9-те игри на бизнес успеха на следния линк:

http://9academy.com/9-igri-na-biznes-uspeha/

 

 


PR