Силвана Миронова: Най-ценното, което 9А ми даде, е приятелството - 9Academy
Кандидатстване

Силвана Миронова: Най-ценното, което 9А ми даде, е приятелството


Силвана Миронова, сезон 4

Силвана Миронова е участник от Сезон 4 на 9 Academy. На 29 години е и работи като графичен дизайнер. От 3 години се занимава предимно с онлайн и печатна реклама на медицинска козметика. Признава, че през последните няколко години от живота си е определяла себе си като асоциална личност. Всъщност се оказва, че е заровила в някое тайно кътче лудостта си, която преоткрива. Сега вижда себе си като комуникативна, но малко по-дипломатична и с постоянно чувство на отговорност. Има различни хобита, някои от които смята за… скучни. 🙂 Интересува се от новостите в маркетинга.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Реших да се запиша в 9 Аcademy заради новите контакти и най-вече приятелствата, които завързах малко по-късно. Имах постоянното чувство, че тъпча на едно място и ми трябва сериозна промяна. Трябваше по някакъв начин да се обогатя с повече и нови знания, за да не се чувствам празна и безполезна. Липсваше ми смелост да реализирам идеите си.

Необходимо ми беше разнообразие във всяко отношение (смяна на среда, нови знания, нови запознанства, нови идея за реализация).

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвика ме с организираността си и автоматизираната си точност. Предизвика ме с отношението между членовете на екипа. Млади и енергични хора, които плават между собствените си лични, работни ангажименти и Академията.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Най-полезният беше „Счетоводство и финанси“. Нищо не разбирам от счетоводство, а финансите в „Карол“, ме накараха да се съсредоточа върху материи, които са ми непонятни, но много полезни. Следя всяка стъпка на Стойне Василев. Заради него се събуждам с мисълта как да си купя нива (къде, кога, за колко пари и т.н) и как да правя пари от това, че имам нива.  Взех много от този модул. Най-любопитният може би беше „Маркетинг“, защото се развивам в тази сфера и винаги са ми интересни новостите.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих, че приятел може да ти стане всеки, с който имате общи интереси или просто си намигате по време на някоя лекция. J

Взела съм от всеки един участник в академията по нещо.

От Рали взех постоянната ѝ организираност и точност.

От Биляна Лесидренска – чувството да подариш нещо на някой непознат, без повод.

Калоян ми даде своята философка ерудираност. 🙂

От Цвети – определено тя е реалист.

Радо Миланов – винаги трябва да имаш пълна торба с въпроси и отговори, които да са смислени, а не думи, хвърлени във въздуха.

Дияна Вълчанова – да сме добри хора, дори и с лошите такива.

Времето в Академията ми липсва. Бях ангажирана два пъти в седмицата, сега се чудя как да компенсирам това време. Отрази ми се ободряващо. Осъзнах, че човек трябва да се забавлява повече и да работи по-малко. Трябва да сме по-смели, щом се отнася до това какво искаме да постигнем. Животът, колкото и гаден да е, не трябва да е само работа. Трябва да работиш това, което ти носи наслада, а не това, което си завършил само защото си получил диплома. След време дипломата започва да събира прах в някое забравено от Бога чекмедже.

Трябва смело да се хвърлиш в дълбокото, независимо от последствията, защото те може да са решаващи в твоя полза.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Най-ценното – ПРИЯТЕЛСТВОТО.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Първата събота, в която имахме „Личностно развитие“. Наложи ми се да разказвам лични истории пред непознати в рамките на 1-2 минути.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Да кандидатстват и да не съжаляват. Академията ще им отвори много врати. Ще им даде съвети и знания за старт на собствен бизнес. Ще има много критики. 🙂


Алумни