Вася Качешмарова, участник от Сезон 8: В 9Academy научих, че е най-ценно да се действа!
Кандидатстване

Вася Качешмарова, участник от Сезон 8: В 9Academy научих, че е най-ценно да се действа!


Вася Качешмарова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Вася Качешмарова.

Разкажи ни малко за себе си.

Аз съм Вася, по професия – софтуерен специалист, а по душа – нещотърсач, защото светът е пълен с разни неща и има нужда някой да ги потърси и да ги намери. Обичам да създавам неща с ръцете си, това ме разтоварва и ми доставя удоволствие. Живо се интересувам от историята на стара София, обичам да чета, да пътувам, да готвя, да бъда навън, сред хората.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В момента съм част от софтуерен екип, които работи с клиенти и им помага да намерят правилните софтуерни решения за проектите си. Работата с клиенти и всъщност с хора, като цяло, винаги е била интересна и предизвикателна за мен.

След завършването на 9Academy определено придобих увереност и знания, за да продължа да развивам своята идея, която от известно време вече е реалност.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Вниманието ми се насочи към 9 Academy от познати, които бяха посещавали вече академията. Когато се поинтересухвах какво точно представлява 9А видях чудесна възможност за нови знания, нови контакти и опит.

Всичките ми очаквания се оправдаха и дори надхвърлиха.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Академията ме предивзвика по много начини. Основното беше, че излязох от зоната си на комфорт. Опитвах различни неща и не се страхувах от провала, дори се научих,че той е нещо позитивно, от което може да се научи много.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Най-впечталяващ за мен беше „Панаирът на идеите“.

Подготовката за това събитие ме накара да мина през голяма част от нещата, които бяхме научили, да ги пречупя през моята идея и да ги приложа на практика, а това е безценно.

Освен това, виждайки идеите на останалите участници ми стана много приятно какви готини, мотивирани, готови да се борят хора си имаме тук, в България.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Със сигурност това, че бяхме в онлайн формат ми помогна да присъствам на максимално много лекции.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих колко много неща имам да уча, а също и много готини хора.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

“Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто – да го направиш.” Научих, че е най-ценно да се действа!

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Бих посъветвала всеки да го направи! Изключително важно обаче е да го направи осъзнато, да си отдели време и да осмисли всичко, което се случва в академията, а то не е малко. 😉

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог