С най-много стока до Нотингам стигни - с честност, корупция или лъжи - 9Academy
Кандидатстване

С най-много стока до Нотингам стигни – с честност, корупция или лъжи


С най-много стока до Нотингам стигни - с честност, корупция или лъжи 1

1 шериф, 5 торбички, 5 борда, 110 монети, 216 карти със стоки и куп пазарлък, блъфиране и корупция – веднага се сетихте, нали? Точно така, правилен отговор – Sheriff of Nottingham. Динамиката, наблюдателността, усетът за преговори са неизменна част от тази игра, но не на последно място е и забавлението.

vlcsnap-2015-03-22-13h59m17s19

Ако предпочиташ леки, бързи и забавни игри, които същевременно развиват и умения – Sheriff of Nottingham ще ти хареса много. Освен надлъгване и корупция, в играта присъстват и доста преговори и честност, които са и неизменна част от бизнес реалността.

Едно от най-хубавите неща в играта са нейните компоненти – не са прекалено много и са естетически изпипани. Правилата са изключително лесни и докато ги разбереш, за контрабанда или подкуп вече готов си всичко да дадеш.

Правилата на играта:

Sheriff of Nottingham може да се играе с от 3 до 5 човека – с 5 разбира се е по-забавно. Играчите са търговци, които иска да прекарат стоката си в Нотингам, а един от тях е безкомпромисният Шериф, който ги чака на митница, за да провери стоката им. Всеки играч е търговец, който започва с 6 карти – стоки, торбичка и борд от неговия цвят. Един от играчите започва като Шериф (книжката казва „този с най-много кеш пари в себе си“). Ако искаш да си Шериф, не се притеснявай, ако не си най-богат в първи рунд – играта се играе толкова рунда, че всеки играч да е бил Шериф два пъти (с три играча – три пъти шерифство).

Останалите около 200 стоки се разделят на три купчини – една основна и две малки с обърнати карти. Стоките са разделени на легални и контрабанда. Тези, които може да прекарвате са легалните, разбира се – ябълки, хляб, сирене и кокошки. Всяка друга стока се конфискува!

Играта се развива на три фази – първо всеки играч по ред има право веднъж да премахне колкото карти реши от ръката си и да тегли до 6 от която купчина иска. Същинската фаза е във втората част – играчите поставят от една до пет карти в торбичката си и я запечатва. Когато всички са готови, обявяват колко карти са сложили и назовават един вид легална стока, като не могат да лъжат само за броя стоки. В този момент Шерифът решава дали да ги пусне да минат или да им провери стоките. Ако Шерифът провери и всичко е легално, той плаща на търговеца, но ако има необявена стока (дори тя да е друг вид легална стока), търговецът плаща и тази стока се конфискува, а обявените преминават.

Тук преговорите и надлъгването преобладават, защото търговците имат глас в цялата работа – те могат да се опитат да подкупят Шерифа с пари и/или карти. Той не е длъжен да се съгласява, но веднъж вземе ли парите, торбата минава. Възможно е дори търговец да предложи пари, за да се отвори чужда торба! След проверката играчите добавят стоките си към борда – за всяка легална стока си има място, а контрабандата се поставя с лице надолу. След това следващият играч става Шериф.

В третата фаза се броят останалите пари, точките от прекараните стоки и бонус точки за най-много от един вид легална стока. Печели този, който е събрал най-много точки, след като е прекарал най-добре стоката!

Ако решиш да играеш Sheriff of Nottingham:

Ако си помисли, че играта е за хора, които обичат да лъжат или имат страст към покера, то си в грешна посока. Sheriff of Nottingham развива основно умения за преговори и с честност и достатъчно големи подкупи може да излезете победител от нея.

Бърза, лека, и гарантирано забавна е подходяща, както за хора със старт към настолните игри, така и за хора, които да бъдат въвеждани в хобито.

* * *

Ако се запишете за участие в „9-те игри на бизнес успеха“, не просто ще имате възможност да играете Sheriff of Nottingham, а ще 10950064_10204170071597519_850876650_nиграете първата игра в колекцията на 9 Academy. След първата вечер на настолните игри Митко Симидчиев ни подари Sheriff of Nottingham и тя носи много специален символ за тази специална вечер!

 

За да преживеете едно различно, динамично и полезно нетуъркинг събитие, запишете се за 9-те игри на бизнес успеха тук:

http://9academy.com/9-igri-na-biznes-uspeha/


PR