Бизнесът среща науката: Участвайте в Предприемачи в науката 2022
Кандидатстване

Бизнесът среща науката: Участвайте в Предприемачи в науката 2022


предприемачи наука 2022

Точно една година. Толкова измина от предишния ни разказ за една от страхотните възможности на Фондация Карол Знание – “Предприемачи в науката”. Затова няма как да не сме повече от щастливи да ти споделим, че изданието се завръща и през 2022! И този път основната цел на програмата е да подкрепи български млади учени, които работят по значими научни теми и проекти с практическа приложимост.

Фокусът на “Предприемачи в науката 2022” е Impact Investing и е в търсене на бизнес идеи, основани на научни проекти, чиято основна роля е да окажат положително социални и екологично въздействие.

Ето и какво е включено в тазгодишното издание: 

Програмата на Фондация Карол Знание преминава през два етапа:

  • Обучение “Предприемачи в науката”
  • Конкурс за награда “Предприемач в науката” с  награден фонд в размер на 30 000 лв.

Целта на обучението е да изгради в по-голяма цялост предприемаческите дух, умения и мислене, чрез които всеки един участник да може по-ефективно да развие научната си работа като един бизнес проект, продукт, патент или стартъп.

Темите в процеса на обучителната част от програмата са свързани с практически знания и умения, добри практики за стартиране на технологичен бизнес или спин-оф компании. Освен това обаче участниците получават шанса да се срещнат с доказани експерти в различни сфери, които споделят личните истории на успеха си в предприемаческите среди. Друг аспект на обучението са и темите, свързани с практики за комуникиране на научната дейност и представяне на научни идеи пред бизнеса. Лектори и ментори пък са доказани в сферите си бизнес и научни експерти, мениджъри и предприемачи, работещи в различни точки на света. С обучението се изграждат умения, които са полезни във всяка стъпка на научната работа или професионалното развитие.

За участие в конкурса “Предприемач в науката” се допускат само участници, преминали обучението, които са с не повече от две отсъствия. Всички кандидати в него презентират бизнес проекта си, базиран на научната си работа. Жури на конкурса са лекторите в програмата, а решението се взима чрез мнозинство на членовете. Общият награден фонд за победителите е в размер на 30 000 лв.

В програмата могат да участват:

  • Студенти, магистърска степен на обучение, които развиват бизнес идея, базирана на научна разработка;
  • Докторанти, редовна, задочна или свободна форма на обучение;
  • Учени, защитили докторска степен до 5 години преди датата на кандидатстване в конкурса. ленно жури.

Предприемачи в науката 2022 ще се проведе между 21 септември и 30 ноември тази година. Кандидатстването за програмата е отворено до 3 септември. Повече за процедурата по кандидатстване ще откриете в този линк. 

Искате да научавате първи за други страхотни възможности? Следете нашия сайт за още новини както от 9Academy, така и от нашите партньори. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страницаинстаграм профила ниLinkedIn и нашия youtube канал.


Блог