Милен Великов: 9 Academy ми даде вяра в бъдещето - 9Academy
Кандидатстване

Милен Великов: 9 Academy ми даде вяра в бъдещето


Милен Великов: 9 Academy ми даде вяра в бъдещето 1

Милен Великов е един от участниците в Сезон 3 на 9 Academy. Отдаден е на човешките ресурси и от академична и от професионална гледна точка. Опитва се да бъде и по професия и по призвание специалист в отношенията и работата с хора. Учил е „Управление на Човешките ресурси“, „Организационно поведение и консултиране“ и „Социална и организационна психология“ в три различни университета в България. В момента е докторант по Трудова и Инженерна Психология  към БАН. От 2012 г. е част от екип „Човешки Ресурси“ в „Актавис“, компанията, спечелила приза „Най-добър работодател“ за 2015 в едноименното проучване на Aon Hewitt, за което Милен даде своя принос както чрез професионализма си, така и чрез комуникационните си и чисто човешки умения. В „Актавис“ преминава през три позиции и печели две вътрешни награди за Най-отдаден служител и Най-свързан такъв за 2014 г. Бил е номиниран за „HR изгряваща звезда“ от Българската Асоциация за Управление на Хора за 2014 и 2015 година, а през 2015 г. печели този приз. През същата година е награден и с „Национален Златен Приз Човешки Ресурси“ за 2015г. от списание „Човешки ресурси“. Той е първият, който взима двата приза в една и съща година.. В свободното си време  прекарва в различни проекти и  благотворителни инициативи, кросфит, готвене за приятели и народни танци.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Отказите ме мотивират. През миналия сезон не успях да се впиша в профила на кандидатите и това ме мотивира да не се отказвам от това, към което се стремя. Бях постоянен в желанието си, записах се за участие поради формата на този проект и идеята, с която е създаден. В нито един момент не съжалявах за времето, което отделих, и енергията, която споделих.

С какво те предизвика 9 Academy?

С динамиката на процесите, тяхната креативност и вдъхновението, което носят със себе си. Допадна ми цялостната идея на този проект и с удоволствие бих спомогнал за нейното надграждане. Хубаво бе за мен, че лекторите бяха практици, добри презентатори и успели хора, от които всеки може да си вземе по нещичко. Смятам, че се справих с това предизвикателство.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Съвкупността от всички модули и хората, с които се запознах там, бяха най-полезното нещо за мен. Имаше презентации, които ми бяха далечни като съдържание, но благодарение на тях научих за нови процеси, течения и тенденции. Любопитен ми бе модулът „Човешки ресурси“ и какво можех да взема от там, за да допълня своите професионални компетенции. Мисля, че успях до някаква степен да надградя своя потенциал.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих, че имам още доста да уча в професионален и личностен контекст. Опитах се да подхождам без очаквания, за да не се разочаровам, и мисля, че успях. Във времето, в което физически участвах в процесите и инициативите, бях вдъхновен да уча и споделям своя опит.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Запознанството с хората, вярата в бъдещето ни като човешки потенциал и вдъхновение да бъдем такива каквито искаме.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Представянето на участниците на първото събитие. Бях впечатлен от креативността на хората, техните истории и жизнения опит, който имат.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?​​​

Да не се отказват, да не спират да търсят и да споделят наученото.


Алумни