Научих се да се обичам повече и да не се притеснявам да забавя малко темпото, оценявайки нещата, които имам - Кристина Божинова - 9Academy
Кандидатстване

Научих се да се обичам повече и да не се притеснявам да забавя малко темпото, оценявайки нещата, които имам – Кристина Божинова


Научих се да се обичам повече и да не се притеснявам да забавя малко темпото, оценявайки нещата, които имам - Кристина Божинова 1

Кристина Божинова е един от най-младите ни участници. Срещнахме я в годината след нейното завършване на училище – период, който си беше отделила за размисъл преценка накъде иска да се насочи. Винаги усмихната и пълна с въпроси, Криси усмихваше и нас. След Академията тя стартира собствен блог „Mdrn Creations, в който споделя модни проекти, както и теми за устойчиво развитие. Ето малко повече и за Криси:

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Когато научих за 9 Academy, беше преди поне две години и оттогава доста често следях блога на общността и публикациите, които се споделят в него. Беше ми много любопитно да разбера каква точно е магическата формула на тази академия и кой плаща на всички участници да пишат толкова прекрасни неща (сигурно е Байчо, знаех си аз…). След като вече бях виртуално запалена, просто дебнех подходящият момент, за да се запиша.

С какво те предизвика 9 Academy?

Преди една година завърших гимназия с абсолютно никакъв план за какво ще следва по-нататък и времето, прекарано в Академията, ме предизвика да разбера своите силни и слаби страни – нещо, което си мислих, че до 12 клас ми е било познато. През тази половин година изцяло разбих всички представи, които съм имала за себе си.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

В сърцето ми май едно от първите места държи модул “ Предприемачество” и не само, защото е първото стъпало на 9A . Всички лектори косвено ме научиха, че една от формулите за щастие и личен успех, е да вярваш в себе си и шантавите си идеи, но разбира се, след като си направил поне едно успешно валидиране. Любопитни-всички, взела съм си по нещо полезно от всяка лекция.

Какво научи за себе си в 9 Academy?

Научих се да се обичам повече и да не се притеснявам да забавя малко темпото, оценявайки нещата, които имам. Разбрах, че съм там, където трябва да съм и живота не бърза за никъде.

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Изненада ме колко дейни и променящи млади българи има, като всеки един от тях носи своята малка вселена, която те зарежда с определен тип положителна енергия. Намерих подкрепа и безброй усмивки, които могат да те научат на много.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Обратната връзка след “Панаира на идеите” за мен беше много ценна, защото ме накара да сляза от облаците и да стъпя здраво на земята. Отделно, успях да събера смелост, да покажа на света творческото ми “Аз” и от там излезе идеята и за Mdrn Creations – блог, където споделям модните си проекти и теми, свързани с устойчивостта в индустрията.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Хубавите неща се случват в точното време и с правилните хора – както в Академията.

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9 Academy?

Не се притеснявайте, това не е спонсорирана публикация и 9 Academy – трябва да се изживее, за да се разбере.


Алумни