Йордан Страшилов: 9 Academy ме предизвика да изляза от зоната си на комфорт - 9Academy
Кандидатстване

Йордан Страшилов: 9 Academy ме предизвика да изляза от зоната си на комфорт


Йордан Страшилов: 9 Academy ме предизвика да изляза от зоната си на комфорт 1

Йордан Страшилов от Сезон 3 се занимава с програмиране и игри – нещо, което винаги го е вълнувало. Работил е в разнообразни сфери – от търговия до производство, дори в БАН в областта на роботиката. Вярва, че човек трябва да пробва нещата, които го вълнуват, защото никой не е създаден да прави само едно или две неща. Според него е важно човек да намери това, което му харесва, но не защото ако не му, то няма да се получи, а защото след години може да съжалява: „Аз не съм голям фен на Стив Джобс, но той е прав, че ако искаш да направиш нещо много по-добро от конкуренцията, трябва да ти харесва, иначе ще разсъждаваш като нормален човек и няма да позволиш да погълне съзнанието ти на 100% и да работиш денонощно над него“, споделя Йордан. А какво разказва за участието си в Академията прочетете в интервюто с него:
Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Защото знаех, че за да започнат да се получават нещата при мен, трябва да развия допълнителен скил сет, типичен за предприемачите. Аз не се приемам за такъв в никакъв случай, може да звучи хейтърско, но даже смятам, че хората вече използват самата дума твърде често и самият ѝ смисъл се размива. Освен всички бизнес ориентирани знания, които получих в Академията, това заради, което дойдох, е умението да се свързвам с хората и да комуникирам ефективно. Бизнесът от какъвто и характер да е се прави от хора за хора.

С какво те предизвика 9 Academy?

Да изляза от зоната на комфорт – моят замък, който рядко напускам, освен ако не съм дебело облечен и не гледам намръщено.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Предприемаческият модул. Другото са знания, докато там получаваш нагласа и познанства с хора, към които се стремиш. Най-любопитни ми бяха счетоводният и правният понеже нямах и представа какво се случва там 🙂

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих за себе си, че мога да бъда доста по уверен и, че не малко съм постигнал до момента и още не малко ми предстои.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Страхотни приятели, уникални добре синтезирани познания от 9 аспекта на всеки бизнес и страхотни спомени.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Не мога да промоутна само един супер готин момент. Има ужасно много свежи занимания, лекции или ситуации.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Днес всеки говори за предприемачество и стартъпи, мисля, че това е просто една вълна, която ще отмине. Важното е ако искаш до постигнеш нещо да го преследваш. Успешните хора не са такива понеже са създали някакъв бизнес, а защото всеки ден правят неща, които ги карат да излязат от зоната си на комфорт. Може да си успешен кардиохирург или производител на дограма – няма особена разлика, защото и двамата души са работили здраво докато постигнат целите си.


Алумни