Инструменти за създаване на съдържание Част II - 9Academy
Кандидатстване

Най-полезните инструменти за създаване на съдържание. Част II


инструменти за създаване на съдържание

В първата част на статията ви разказахме за някои от любимите ни SEO инструменти, за текстовите редактори, които използваме, както и за някои полезни сайтове за обработка на визуално съдържание. За да бъдат текстовете и статиите ви още по интересни и ангажиращи, днес сме ви подготвили още няколко категории полезни инструменти за създаване на съдържание. 

Какво ще откриете в Част II:

  • Любимите ни сайтове за безплатни изображения с високо качество 
  • Най-лесните за използване инструменти за видео съдържание
  • Платформите за планиране на съдържание, които ще направят работния ви процес по-организиран от всякога. 

Да започваме!

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Безплатни изображения: 

Твърде често в презентации и дори в блог статии виждаме изображения с неправилни размери, ниско качество или такива, които са използвани неправомерно. Лесно можем да избегнем това. Когато нямаме достъп до оригинални изображения, можем да се възползваме от сайтовете за стокова фотография. Прибавяме ги към останалите инструменти са създаване на съдържание, защото понякога могат да са особено полезни.

Най-полезните инструменти за създаване на съдържание. Част II 1

Pexels, Pixabay и Unsplash са някои от любимите ни сайтове за безплатни изображения с високо качество. Стоковите изображения като цяло не са най-добрият вариант, в сравнение с оригиналните снимки, но могат да са полезни, ако не разполагате с много време. В сайтовете по-горе освен снимки, можете да намерите икони, векторни изображения и др. Не забравяйте да свалите снимката в размерите, които са ви необходими, както и да търсите по категории, което ще ви спести време. 

Видео съдържание: 

Видео съдържанието е предпочитано, ефективно и ангажиращо. Минусът до сега беше, че отнема доста време да създадеш качествено видео съдържание. Този проблем обаче е преодолян от инструменти като Bitalbe. Вече можете да създадете видео за минути, използвайки готови темплейти, снимки и ефекти. 

Biteable

Ако не сте използвали инструмента до сега ви препоръчваме това обяснително видео. 

В случай, че искате да разчупите статиите си и да ги направите по-ангажиращи и ако аудиторията го позволява, можете да добавите гифове. 

Giphy

С Giphy имате възможност да създавате свои забавни видеа и стикери или да използвате някои от популярните. Съдържанието е разделено по категории, а има и удобна търсачка. Според една статия на Forbes oт 2016 г. 100 милиона активни дневни потребители теглят гифове от сайта. Това само доказва невероятната популярност на този формат. 

via GIPHY

Как да използвате Giphy?

За да създадете свое кратко видео, кликнете на GIF Maker > Create your own, а след това качете видеото, което искате да обработвате. В случай че искате да използвате вече съществуващ гиф, можете да копирате линка (за публикация в социалните мрежи) или да го ембеднете в HTML кода на статията ви. 

Планиране на съдържание:

Вече имате готова статия! Текстът е проверен и форматиран, използвали сте изображенията и видеата, които да помогнат на читателите ви да вникнат в съдържанието и едновременно с това сте го направили по-интересно за тях. 

Време е да споделите със света поста си, а какво по-подходящо място за това от социалните медии. 

Buffer

Buffer

Когато пишете регулярно и сте изработили план за съдържанието ви, можете да използвате Buffer, за да насрочвате публикациите си. Предимството на софтуери като Buffer е, че всичките ви социални медии са не едно място. Недостатъкът е, че безплатният план на този инструмент е доста лимитиран. Алтернатива e инструментът Planable, както и опциите за насрочване в различните платформи. 

Как да използвате Buffer? 

Платформата е доста стандартна, дава опции за публикуване на постове, както и за анализ на представянето. Преди да можете да използвате услугата, трябва да свържете социалните си профили. Всеки от тях ще трябва да се потвърждава на известно време, като трябва да въведете съответната парола. Следващата стъпка е да отидете на Publishing и да създадете уникални постове за своя бранд. 

Надяваме се, че инструментите за създаване, обработка и дистрибуция на съдържание, за които ви разказахме, ще ви бъдат полезни, както и че сте открили нещо ново. Кои са предпочитаните от вас инструменти? Споделете в коментарите, за да направим списъка още по-пълен и качествен!

Искате да научавате първи за други страхотни възможности? Следете сайта на 9Academy, фейсбук страницаталинкдин и инстаграм профила ни за още полезна информация.

Автор: Елизабет Кукушева


Блог