Яна Стоева: Богатството на личности, интереси, ценности, професионално и чисто човешко развитие е незаменимо! - 9Academy
Кандидатстване

Яна Стоева: Богатството на личности, интереси, ценности, професионално и чисто човешко развитие е незаменимо!


Яна Стоева е още един от участниците в Сезон 4, който ви представяме. По професия тя е графичен дизайнер. В момента жонглира в няколко различни сфери.

Яна Стоева е още един от участниците в Сезон 4, който ви представяме. По професия тя е графичен дизайнер. В момента жонглира в няколко различни сфери – работи като арт директор в маркетинг старт-ъп, развива собствен бранд за ръчно изработени мебели заедно с мъжа си и отскоро участва в проект, свързан със соларни източници на енергия. Нещото, с което най-много се гордее обаче, дава ѝ най-много сила, вдъхновение и любов, е дететето ѝ! Не пропуска момент, в който може да е заедно с него.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Аз съм арт човек и като такъв нямах никаква представа от сухата страна на бизнеса. Покрай OURHOOD (бранда ни за мебели), имах нужда да обогатя общата си бизнес култура и реших, че 9 Academy е перфектното място за това. И се оказах права.

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвика ме с някои от заниманията в модулите за личностно развитие и най-вече с „Панаир на идеите”. Много ми е трудно да говоря пред много хора и особено да представям идеите си. Това за мен определено беше предизвикателство и се радвам, че се престраших и го преминах.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

От всеки модул си взех ценни и много полезни съвети. Определено счетоводните и правните въпроси ми бяха най-тъмната Индия. Не че сега съм експерт, но определено ми се изясниха някои неща. А най-любопитните – може би маркетинг, digital и предприемачество.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Че трябва да си вярвам повече. Голяма част от лекторите говориха за това, че в процеса си на развитие, в бизнес израстването си, са преминали през много съмнения, трудности и отчаяния. Това ми даде ясна представа, че не само аз имам такива моменти, даже напротив – колкото „по-голям” си, толкова по-големи трудности и предизвикателства преминаваш. Разбрах, че съм на прав път. Това, че постоянството, вярата и любовта в това, което правиш, са ключът към успеха.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Както казах, взела съм си много ценни съвети и научих много. Определено се чувствам обогатена и личностно пораснала. Но може би най-ценно и интересно ми беше срещата с хората – освен с другите участници, с екипа и с лекторите. Богатството на личности, интереси, ценности, професионално и чисто човешко развитие, ако щете, е незаменимо!

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Имам няколко – първата среща, когато всички се представяхме; „Панаир на идеите”, разбира се и събитието „Back to school”.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Да вземат максимално много от академията – от лекциите, от лекторите, от екипа, от другите участници. Да се отворят за знания, личностно израстване, нови запознанства и изобщо опитност.


Алумни