Христиана Недялкова: Академията е страхотна възможност да тестваш себе си - 9Academy
Кандидатстване

Христиана Недялкова: Академията е страхотна възможност да тестваш себе си


Христиана Недялкова

Християна Недялкова е участник от Сезон 3 на 9 Academy. Занимава се с маркетингови проучвания. Ежедневната ѝ работа е свързана с това да убеждава хората в ползите от познаването на пазара и използването на пазарни данни. Иска ѝ се обаче да открие онова нещо, което ще я събужда всяка сутрин с усмивка, бодра и готова за динамичен ден.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Академията за мен беше една страхотна възможност да направя много неща – да се запозная със страхотни търсещи хора, да ги направя част от моя живот и аз да се приобщя към тях, да получа един нов поглед към възможността да правя нещо за себе си, да срещна професионалисти готови да дават и споделят с пълни шепи усвоените знания и опит. То беше и предизвикателство – да се организирам, да вкарам в натовареното ежедневие нещо свежо, различно, всеки път на ново място и всеки път с неочакван край.

С какво те предизвика 9 Academy?

Благодарение на Академията се отворих за адски много свежи събития, инициативи, социални каузи и възможности за съвместна работа, които някак бях пропуснала и допусках да ме подминават. Предизвикателство бе да поема възможно най-голяма част от нещата, които ми харесват. Предизвикателство бе също да се отворя към различното – различни, пъстри хора, които до този момент считах за несходни с мен, а се оказа, че различното привлича, дава много и обогатява.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

На мен лично най-много ми хареса модулът ПР. Може би съвпадна с момента, в който аз лично се опитвах да организирам събития и беше много важно как се комуникира, за да е ефективно и с максимален резултат накрая. Всеки един модул беше интересен, изпълнен с любопитни хора, нестандартно мислене, споделени идеи. Нищо общо с университетските практики.

Какво научи за себе си в 9 Academyи как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

В Академията се убедих, че когато искаш силно нещо, го правиш и се чувстваш щастлив. Специалните събития, които имахме, ме оставиха с усещането за една изключително приятелска среда. На моменти имах усещането, че времето с приятелите е откраднато време за мен и бях благодарна, че пожелах да го имам, а екипът на 9 Academy ми помогна!

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Аз получих много, може би все още оценявам нещата – даде ми приятели, даде ми емоции, даде ми знание и ми посочи много пътища и възможности за споделяне. Показа ми, че действително ние определяме какъв да е светът около нас и ние сме тези, които променяйки малкото стъпка по стъпка, ще променим и голямото накрая. Нужно е желание, вяра, хъс и много емоция. Аз си повярвах много и в момента съм по-мотивирана във всяко едно отношение.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Аз лично няма да забравя финалът, когато изразихме визуално какво бе Академията за нас. Беше силно, емоционално, искрено и много дълбоко изживяно.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Академията е страхотна възможност да преоткриеш себе си, да тестваш себе си, да се отвориш и да попиваш. Няма професия, която да не иска от теб да учиш всеки ден нещо ново. Единственото, което ни кара да учим е желанието да сме по-добри. Имаме ли го вътре в нас, без значение с какво се занимаваме, ще успеем и ще бъдем щастливи. Поискайте да сте част от  9 Academy, заслужава си!


Алумни