Дияна Димитрова: Академията ми даде куп отговори, но ме предизвика да си задавам много повече въпроси - 9Academy
Кандидатстване

Дияна Димитрова: Академията ми даде куп отговори, но ме предизвика да си задавам много повече въпроси


Дияна Димитрова е строителен инженер, но в свободното си време обича да гради връзки с интересни и зареждащи хора, да чертае нови предизвикателства пред себе си и да пресмята броя на смислени моменти.

Дияна Димитрова е строителен инженер, но в свободното си време обича да гради връзки с интересни и зареждащи хора, да чертае нови предизвикателства пред себе си и да пресмята броя на смислени моменти. Казва, че е любознателна по природа и вярва,че можем да научим нещо ново от всеки човек, което е било и една от многото причини да се впусне в приключението 9 Academy.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Чувала съм много хора да казват, че всичко се случва, когато му дойде времето. Миналата година по същото време усетих, че е дошло подходящото време за мен да променя ежедневието и социалната си среда и знаех точно къде искам да го направя. 9 Academy е перфектната комбинация за място, на което да срещнеш изключитлелно зареджащи и дейни хора, с които да можеш да си говориш цяла вечер, без да си поглеждаш часовника, да черпиш знания за бизнеса директно от успелите и в същото време неусетно да се развиеш личностно чрез предизвикателствата, които се поставят. 3 в 1 (не)очаквано добра комбинация. Ако все пак някой се зачуди как го разбрах още преди да съм част от тази общност, посетете някое от откритите събития, за да си отговорите.

С какво те предизвика 9 Academy?

Цялостното преживяване през шестте месеца в Академията беше не просто излизане,а едно пътешествие извън зоната ми на комфорт. Да бъда заобиколена от хора с толкова разнообразни интереси, професии и начин на мислене, ме провокира да погледна на живота от други ъгли. Предизвика ме да бъда по-активна и отговорна към своите мечти и цели, да общувам с хора, с които на пръв поглед нямахме общи допирни точки, и не на последно място да бъда по-организирана в ежедневието си. Академията ми даде куп отговори, но ме предизвика да си задавам много повече въпроси. А с въпроси и до Цариград се стига – if you know what I mean.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Моето образование няма нищо общо с който и да е от деветте модула и поради тази причина за мен всички те бяха ценни и полезни. Според мен дори да си експерт по някоя от темите, винаги може да чуеш нещо ново или да получиш друга гледна точка от лектора и участниците.

Не мога да не си призная, че най-любопитен ми беше модул „Предприемачество”. Главната причина за това са уникалните лектори – всички те са изключително вдъхновяващи хора, които са извървяли пътя на предприемача и са способни да заразят с въодушевлението си дори типичния чиновник в държавната администрация.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

9 Academy ми помогна бързо да осъзная как сама поставям бариери на възможностите си и да разбера, че всъщност съм способна на много повече отколкото съм предполагала. Събитията за личностно развитие ми помогнаха да проумея слабите си страни и ме провокираха да търся начини как да ги преодолея. Разбрах, че премислянето на нещата по няколко пъти в детайли само може да те отдалечи от целта ти, ако не е подкрепено с действие – „Дела трябват, а не думи“.

Научих се, че трябва да вярваш в мечтите и идеите си и да ги споделяш с колкото се може повече хора, за да ги вдъхновиш и да ги случвате заедно, както казва Люба. А и в България има много повече хора, които да ти помогнат за това, отколкото предполагаш.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Академията като цялостно преживяване дава толкова много неща и то в много различни аспекти, че да ги степенувам наистина е трудна задача. Най-благодарна се чувствам за хората, с които имах възможността да споделя тези 6 месеца – на пръв поглед всички бяхме страшно различни като професии и занимания, но с времето все повече осъзнах колко си приличаме по интереси, ценности и дори трудности, с които всеки се бори. Общността на Академията – участници, екип и обучители – са истинско вдъхновение и с личния си пример те мотивират да бъдеш своето по-добро Аз. Безценни остават миговете и преживяванията, споделени с точно такива хора и както и да се опитам да ги опиша, би било твърде малко.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Не мога да се сетя за събитие в Академията било то обучение, събиране, пикник и т.н., което да не е било изпълнено с много вдъхновение, позитивна енергия и смях. И дори да не мога да откроя най-ярък момент от тези, със сигурност знам кои бяха най-силните чувства, които изпитвах – въодушевление, вяра и увереност, че най-доброто тепърва предстои.

В личен план най-яркото събитие е последната рефлексия – това беше един наистна безценен момент, в който си дадох равносметка за преживяното през последните месеци. Това за мен беше моментът, в който осъзнах, че не съм същият човек от преди 6 месеца.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Моят съвет към сезон 5 е да вземат с пълни шепи от възможостите, които Академията дава. Да бъдат отворени към нови преживявания  и да не си поставят сами ограничения, да задават много въпроси както на обучителите, така и на себе си.  9 Academy предоставя много поле за изява, така че нека се възползват максимално от всеки такъв момент. Като цяло да бъдат ангажирани към преживяването си – колкото повече са готови да дадат от себе си на Академията, толкова повече ще получат и от нея. Keep calm and join 9Academy.


Алумни