„Трудно е да опиша с няколко думи какви талантливи, целеустремени и стойностни хора имах удоволствието да срещна“, споделя Дарина Герасимова за участието си в 9Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Трудно е да опиша с няколко думи какви талантливи, целеустремени и стойностни хора имах удоволствието да срещна“, споделя Дарина Герасимова за участието си в 9Academy


„Трудно е да опиша с няколко думи какви талантливи, целеустремени и стойностни хора имах удоволствието да срещна“, споделя Дарина Герасимова за участието си в 9Academy 1

Дарина Герасимова работи като ръководител екип в сферата на customer relationship management & support. Като доброволка, а по-късно и като координатор на проект, свързан с осиновяване от разстояние, е разбрала, че иска да влага голяма част от енергията и времето си в социални проекти. В 9 Аcademy открива и съмишленици, и в момента работи с тях по първите си проекти.

                                                                                

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Исках да разширя познанията си в определени сфери. Попадайки на няколко поста от първия сезон, реших, че 9 Academy съчетава много добре натрупването на знания, емоции и вдъхновение (така и беше).

 

С какво те предизвика 9 Academy?

Първоначално ме предизвика с кратичкото, оригинално представяне, което трябваше да подготвим.

Всички емоции около Академията ме накараха да се върна към някои идеи и проекти, които бях оставила по една или друга причина и да започна да търся начини да ги реализирам.

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

 

Най-полезен ми беше първият модул – „Предприемачество“. На първите лекции се чувствах като хипнотизирана от информацията, която ни поднасяха лекторите. Ако някой преди време ми беше казал, че няколко лекции по предприемачество, биха изяснили напълно представите ми за това какво искам да правя, едва ли щях да повярвам. Но всъщност се случи точно това!

Най-любопитен ми беше модулът „Финанси“. До този момент не се бях замисляла сериозно над инвестирането в акции, сега това също е в  „To do” списъка ми.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Като за начало разбрах колко много неща не знам, а искам да науча. Предприемаческият свят тотално ме погълна. За отрицателно време събрах доста дълъг списък с книги, филми, статии, предавания за четене и гледане.

За себе си затвърдих и, че когато си в такава среда, няма как да останеш бездеен и безидеен.

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

По време на лекциите получихме много ценни съвети от  професионалисти, които вече се бяха сблъсквали с всичко онова „неизвестно”, което ни предстоеше на нас. Когато някой с много успехи зад гърба си, ти разказва как първите му проекти са били пълен провал и ти каже „Не се страхувай от провала, действай, сега е точният момент”. След такива лекции спираш да се питаш „Кога?” и се залавяш за работа.

Още по-ценни са хората, които срещнах в Академията – трудно е да опиша с няколко думи какви талантливи, целеустремени и стойностни хора имах удоволствието да срещна.

 

Кой е най-яркият спомен за теб от 7-месечното преживяване?

Мисля, че най-силен е споменът от откриването и представянията на „съ-участниците”. Фактът, че все още помня някои от тях, говори сам по себе си за това колко впечатлена съм била.

 

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Потопете се на сто процента в това необикновено приключение и взимайте с пълни шепи вдъхновение, знания и емоции.

 


Алумни