„Да преживеят Академията в богатството на всеки един нейн аспект“, пожелава Даниела Попова на бъдещите участници в 9Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Да преживеят Академията в богатството на всеки един нейн аспект“, пожелава Даниела Попова на бъдещите участници в 9Academy


Даниела Попова завършва Медии и комуникации във Виенския централен университет. Тя е с професионален опит в две организации в международната мрежа на работещата за равен достъп до качествен образование в световен мащаб организация Teach For All – Teach For Austria и Заедно в час.

Даниела Попова  завършва Медии и комуникации във Виенския централен университет. Тя е с професионален опит в две организации в международната мрежа на работещата за равен достъп до качествен образование в световен мащаб организация Teach For All – Teach For Austria и Заедно в час. Занимава се с менторство в доброволчески проекти, неправителствени и младежки организации. Заедно с колеги от Академията работи по проект в сферата на социалното предприемачество, който има за цел да създаде равни условия за достъп до работния пазар на младежи и деца в риск.

 

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Реших да се запиша за участие в 9 Academy, защото виждах това като подразбираща се стъпка по пътя на осъществяването на една от големите ми мечти. Дълго време ме беше стах да погледна навътре в себе си и да си призная какво ми липсва, но 9 Academy ми помогна да се отърся от този безумен стах. А след като бях откровена със себе си и намеренията си, вече беше лесно – след като знаеш какво ти липсва, има как да си съставиш стратегия и да го достигнеш. Точно в този момент започваш да запълваш празнината, понеже вече се движиш към личната ти щастлива съдба.

 

С какво те предизвика 9 Academy?

9 Academy ме предизвика да оценя стойността на истината в живота и в дълготрайните партньорски взаимоотношения и да се разделя с романтичните представи за това, че да си лидер е някаква епична роля от фентъзи роман и да проумея факта, че да си предприемащ и предприемчив човек е по-скоро като състезание как да се провалиш по-бързо и по-евтино, за да научиш най-много, тъй като опитът в дългосрочен план ще ти се отплати в пъти повече за бизнеса пред краткотрайното удоволствие от временния успех.

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Аз имам два любими модула – „Продажби“ и „Предприемачество“. И двата ми дадоха страшно ценни насоки за мислене, научих нови инструменти и срещнах невероятни успешни  хора експерти, до които едва ли иначе бих имала така пряк достъп.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

За себе си научих, че определено не обичам да губя като играч. Въпреки това дори и да се случи така, винаги мога да започна отначало и не само да си върна загубеното, но и да го умножа. Особено, ако мога да разчитам на подкрепата на добри приятели. Много от хората в Академията за мен станаха точно такива.

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Вярата в красотата, която всеки от нас твори днес, за да сътвори бъдещето утре.

 

Кой е най-яркият спомен за теб от 7-месечното преживяване?

Признавам, че един от най-любимите ми моменти в Академията беше лекцията на Христо Нейчев за Лийн Старт Ъп. Лекцията за мен беше толкова ценна и вълнуваща, че имах чувството, че съм някой пророк и Господ ми връчва 10 Божи заповеди на бизнеса, изсечени на каменни плочи. Освен това Христо Нейчев си направи труда да отговори на всякакви наши въпроси и да обърне внимание на всеки участник, който имаше нужда от неговия съвет или се интересуваше от гледната му точка. Беше страхотно!…

 

 Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Да преживеят Академията в богатството на всеки един нейн аспект контакти, ново знание, съмишленици и т.н., но да не забравят коя е константата за успех в нейните основи – предприемаческия дух.


Алумни