Цвети Кулинска от Сезон 3: В 9 Academy получих безценен опит и подкрепа - 9Academy
Кандидатстване

Цвети Кулинска от Сезон 3: В 9 Academy получих безценен опит и подкрепа


Цвети Кулинска от Сезон 3: В 9 Academy получих безценен опит и подкрепа 1

Цвети Кулинска е участник от сезон 3 на 9 Academy. Завършила е социология, а в момента практикува една не толкова популярна професия в България – Customer Success, в един от най-успешните стартъпи в SaaS бизнеса. Обича йогата, кулинарията, морето, книгите и кучетата. По време на обучението ѝ в Академията Цвети успя да развие и валидира собствена идея за бизнес, с което се гордее много.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Познавам се с участник от 2-ри сезон и просто го разпитах. После ви намерих в интернет, изчетох сайта и си казах „Ооо аз искам да участвам! Много искам!“ Първоначалното ми желание беше егоистично – целях развитие, разширяване на мирогледа, знанията и компетенциите. И то така стана. Но това е само привидното, което можеш да получиш – всъщност 9 Аcademy ти дава още много неща.

До последно не вярвах, че ще бъда от Избраните. Когато Айко от екипа ми звънна по телефона да ми съобщи новината, аз се разпищях от щастие, сигурно ме е помислил за побъркана и е съжалил..

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвика ме да изляза от кутийката си. Предизвика ме да опозная едни други 49 уникални главици. Предизвика ме да управлявам по-добре времето и да си подреждам приоритетите. Предизвика ме да се науча да говоря пред публика. Предзвика ме да се справя самостоятелно с проект. Предизвика ме да се състезавам в кулинарно състезание с другите участници и да го спечеля. Предизвика ме да отделям време за наистина смислените неща.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

За мен най-интересен беше предприемачеството. Както ни каза един мъдър човек по време на обученията – това не е нещо, което можеш да научиш в университета. То е състояние на духа, много разум или отсъствието на такъв. Много вдъхновяващо.

Помогна ми да осъзная съвсем отблизо съвременната бизнес еко-система. А като цяло, може да е много тривиално, но наистина от всеки един модул научих полезни и нови неща, които ме правят един млад човек, който е up-to-date какво се случва тук и сега във всяка една сфера на бизнеса.

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Буквално влязох един човек и излязох друг. Във възможно най-добрия смисъл. За себе си научих, че има още какво да науча. Че България е фрашкана с интелигентни хора, които са останали тук и са невероятен пример, че има смисъл да искаш да знаеш повече. Времето, прекарано в Академията, ми помогна да поема в друга посока на професионалното си развитие, оставих морално остарели желания и вперих поглед в бъдещето.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Хората и всяко едно преживяване с тях. Емоции, усмивки и щастие получих и дадох. Невероятни хора събира Академията и съм силно благодарна да имам възможността да познавам всеки един от тях. Буквално влизайки в Академията разширявате социалните си контакти със 70+ хора от всяка една сфера. Лекари, строителни инжинери, предприемачи, интериорни дизайнери, фрийлансъри, планинари, делегати към ООН, доброволци, девелъпъри, журналисти, учители от „Заедно в час“, психолози, та дори и foodie-та с афинитет към буболечки… 🙂 Един огромен безценен букет от силни индивидуалности и личности.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Няколко са. На Панаира на идеите, в един мразовит ден, когато трябваше да застана пред журито и всички останали и да защитавам идеята си. Когато спечелих състезанието в CoKitchen. Всички смислени и пълноценни съботи. Всички партита, които си спретнахме. Голямата отдаденост на екипа. Всички пътувания и преживявания с другите участници и екипа. Целият сезон на Академията беше постоянно най-яркият момент.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?​​​​​​

Да посещават всички обучения, да отделят време да се опознаят с другите, да участват и приемат всички шансове и възможности, предоставени им по време на обучението, да вземат максимума от тази възможност да бъдеш част от една от най-смислените общности напоследък. И да ни поканите на някое събитие да се запознаем!


Алумни