#БързаРеакция с Георги Георгиев: COVID-19 ефектът върху капиталовите пазари
Кандидатстване

#БързаРеакция с Георги Георгиев: COVID-19 ефектът върху капиталовите пазари


#БързаРеакция с Георги Георгиев и COVID-19

В този епизод на  #БързаРеакция ще си говорим за инвестирането на капиталовите пазари, ефекта от COVID-19 върху него, възможностите пред инвеститори и компании и до колко рискът е оправдан. Експертното си мнение по тези теми, ще сподели с нас Георги Георгиев. Георги е инвестиционен мениджър в Карол Капитал и споделя какво се случва и се очаква да се случи на капиталовите пазари. 

Почти всяка компания трябваше да преосмисли и преобразува работния процес в дните по време на COVID-19 пандемията и след нея.

Карол Капитал не правят изключение. Георги разказва как компанията сравнително бързо е успяла да се адаптира към “новото нормално”. Освен работата от вкъщи, всички срещи с клиенти са преминали онлайн, подписването на нови договори също се извършва онлайн. За Георги, колегите му и техните клиенти, разлика в работния процес не се усеща, тъй като компанията и служителите ѝ са били добре подготвени за тази промяна. 

Виж повече: #БързаРеакция с Александър Христов: Кризата на доверието

Като инвестиционна компания, Карол често общува с институциите в България. Всички знаем, че те не са силно привлечени от новите технологии, но Георги споделя, че COVID-19 е дал допълнителен тласък към така очакваната дигитализация в този сектор. 

Интересно е обаче, как COVID-19 повлия финансовите пазари. Георги определя времената на криза като най-добрите за инвестиции. Той и екипът му обаче, са посъветвали клиентите си да не правят нищо в разгара на вируса. 

Защо когато има толкова рязка промяна, не е добре да се предприемат прибързани действия, може да разберете от разговора ни с Георги. 

Както сами видяхме и усетихме, COVID-19 промени всяка сфера от живота и бизнеса. Какви са секторите, пред които се откриват нови възможности и как може да се възползваме като инвеститори е въпрос, който отправихме към нашия събеседник? Георги и екипът му наблюдават интересни възможности пред финтех компаниите, както и към игралните такива. Бизнесите в тези сфери засега са позитивно повлияни. Очаква се подобен ефект да има и върху компании и продукти в здравната и фармацевтична сфера,както и такива, които произвеждат облачни услуги или добиват злато. 

Много хора се замислят да инвестират днес, защото както знаем, времената на криза са изключително подходящи за подобен тип занимания.

Георги обаче съветва, преди да започнем каквото и да е, да направим план за целта, която имаме и резултата, който очакваме. От видеото може да разберете защо той съветва краткосрочните инвеститорите да се насочат към компании, които се очаква да се възстановят по-бързо, а дългосрочните, към иновативни компании. 

Виж повече: #БързаРеакция с Георги Малчев: COVID-19 eфектът върху дигиталния маркетинг

Георги сподели и пред екипа ни как можем да започнем да инвестираме, кои са партньорите, към които можем да се обърнем и с какво е важно да внимаваме.

В момента всички се питаме в какъв етап от кризата се намираме и какво следва. Това попитахме и ние нашия събеседник. Той от своя страна не иска да се ангажира с прогнози, но споделя, че е трудно да се говори за изход от кризата, тъй като се очаква поне още една вълна на вируса.

Самият той смята, че в момента се намираме в начална фаза на адаптация, но как ще се развие кризата, зависи от темповете, с които ще се възстанови. 

От разговора ни може да научите и защо златото е по-добрата инвестиция в момента, но възможностите пред среброто не бива да се подценяват. Всички знаем, че ефектът от пандемията върху хотелиерският и ресторантьорския бизнес е покосяващ. Георги обаче дава интересно обяснение защо и как някои инвестиции в този сектор са се повишили, какво можем да научим и как да изградим добра оценка за активите, в които искаме да инвестираме. 

Случвало ли ви се е да се запитате какво ще се случи с така популярния Биткойн по време и след COVID-19? Е, ние често мъдрим теории около тази тема, затова решихме да попитаме и експерта. 

Не пропуснахме да попитаме и откъде самият Георги черпи информация и на какви източници се доверява. Ако ви е интересно защо Twitter е една от неговите любими платформи и защо е позитивен за инвестициите в китайски технологични компании, както и какви ползи може да извлечем, търгувайки на борсата, не се колебайте много, а нашият разговор проследете 🙂 

Автор: Катерина Кобакова

#БързаРеакция с Георги Георгиев

Блог