Анна Ценова: 9 Academy ме предизвика да повярвам, че нещата могат да се случат - 9Academy
Кандидатстване

Анна Ценова: 9 Academy ме предизвика да повярвам, че нещата могат да се случат


Анна Ценова: 9 Academy ме предизвика да повярвам, че нещата могат да се случат 1

Анна Ценова e един от участниците в Сезон 3. Работи в рекламен отдел, където участва в много и различни проекти –  от организиране и провеждане на обучения, през планиране и организиране на различни рекламни кампании (онлайн и офлайн), отчитане на резултати и изваждане на заключения, та до оптимизиране на логиките в сайта и административните панели… Извън работата си се занимава с развитие на свои проекти, свързани с организирането на тематични тържества и създаване на сайт за доставка на цветя.

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Имах нужда да срещна нови хора, от които да почерпя вдъхновение и мотивация. Бях сигурна, че ще намеря такива в лицето на участниците и лекторите на 9 Аcademy. Смятам, че всеки има моменти, в които се чувства в застой и има нужда от мощен стимулатор, който да отключи креативността и енергията му. Аз потърсих и намерих своя такъв в 9 Аcademy.

С какво те предизвика 9 Academy?

9 Аcademy ме предизвика да повярвам. Да повярвам в това, че нещата могат да се случат, да повярвам, че те могат да се случат в България, че има хора, които биха ти помогнали и биха приели твоята кауза за своя, ей така, просто, защото звучи интересно…

9 Аcademy ме предизвика да си отворя очите – за хората около мен, за мен самата, за заобикалящия ме свят и за възможностите, които са там и просто чакат да се възползваме от тях.

9 Аcademy ме предизвика да остана будна (в буквалния и в преносен смисъл). В буквалния, защото месец след старта на Академията разбрах, че съм бременна. Оказа се, че в това състояние (особено в началото) сънят е от особено значение и на особена почит. Много се радвам, че успях да се противопоставя на естествените си нужди и да присъствам на възможно най-много от обученията 🙂

В преносния смисъл “будна”, защото бъдейки сред “будни” хора няма как да заспиш. В 9 Аcademy многократно си отворях очите и поглеждах от друг ъгъл на собствените си вярвания и убеждения, осъзнавайки понякога, че греша.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? А най-любопитният?

Като най-полезен мога да определя първия модул Предприемачество. Никога преди не бях чувала, нито пък подозирала какви чудеса правят хората в това направление. Именно, защото този модул беше толкова силен и впечатляващ за мен, останах ангажирана с цялото си внимание и за предстоящото в Академията.

Най-любопитен ми беше модулът PR. Лекторите в него бяха толкова атрактивни, завладяващи и истински, че направо ми се прииска да стана PR като тях 🙂

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Научих или по-скоро си припомних, че не всичко е черно или бяло. Както каза едно момиче: “Всичко е шарено”. Уверих се, че е необходимо да влагам повече търпение в общуването както в професионален, така и в личен план.

Времето в 9 Аcademy ме накара да се замисля върху много въпроси, отговарянето, на които по една или друга причина съм избягвала.

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Най-ценното е новата перспектива, новите идеи и разбира се контактите.

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Може би откриващото събитие. Чувствах се толкова вдъхновена и заредена след него. Представянето на всички тези хора, кой от кой по-различен и интересен, наистина ме завладя и ме накара да се чувствам като част от едно общо цяло, като в началото на едно пътуване, което обещава да е незабравимо.

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Да се отворят изцяло и да изживеят всичко, което ще им се случи пълноценно. Също така, да търсят своя смисъл по време на Академията и да не се страхуват да споделят мнението и идеите си.


Алумни