„Академията е добър пример за образователна организация с различен подход, който всеки участник би могъл да адаптира за себе си по различен начин“, Благовест Папагалски за участието си в 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

„Академията е добър пример за образователна организация с различен подход, който всеки участник би могъл да адаптира за себе си по различен начин“, Благовест Папагалски за участието си в 9 Academy


Благовест Папагалски е все още студент, но казва, че акцентът на неговите физически и психически сили, е върху образованието в България и различните му форми.

Благовест Папагалски е все още студент, но казва, че акцентът на неговите физически и психически сили, е върху образованието в България  и различните му форми. От 2 години работи в сферата на образованието и това по негови думи го прави истински щастлив, благодарение на колегите му от Център за творческо обучение. В свободното си време реди пъзела на Живота, като непрекъснато търси баланс и хармония между различните си интереси.

 

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

От една страна имах нужда от повече знания в областта на всеки един от модулите на Академията. От друга – форматът, в който се провежда Академията още от предварителното проучване, което направих, ми се стори подходящ – 9 Academy е бизнес академия, в която експерти и опитни специалисти от бизнес сектора предават своите знания, умения и опит“. Тогава си помислих  „предават, а не преподават?“ – чудесно! За мен формалното учене винаги е бил дълъг и странен процес, който днес не подкрепям изцяло и смятам, че трябва да се промени. Академията е добър пример за образователна организация с различен подход, който всеки участник би могъл да адаптира за себе си по различен начин.

 

С какво те предизвика 9 Academy?

Всеки ден с участниците бе различен вид предизвикателство. Като започнем от стигането на време за лекция и стигнем до представянето на своя идея пред останалите. Истинско предизвикателство за мен беше всеки от модулите за личностно развитие – те успяха да ме научат по-често да излизам от комфортната си зона и да не се боя да покажа себе си.

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Не мисля че има модул – по-малко полезен от останалите. Смятам, че всичките девет дават една добра основа, от която всеки от нас ще продължи да надгражда и да се развива. За мен най-полезен и любим бе модулът, свързан с продажби. Даде ми стимул да продължа да търся други начини, чрез които да стана по-добър в продажбите – както в работата така и в живота.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Класическият урок, който научих, е че има още много да уча и да се развивам.

„С колкото по-сложен опонент играеш, толкова по-бързо се развиваш, а колкото по-сложна е играта, която играете, толкова по-сложен е опонентът“.

9 Academy не е място, където хората опонират и се съревновават – освен по време на „9-те игри на бизнес успеха“ – друга инициатива на Фондация „Девет“ и Димитър Симидчиев, която ми е супер любима. С цитата искам да акцентирам върху това, че Академията събира много и различни хора, достигнали определени нива в играта на Живота. Обединява ги страстта взаимно да се развиват, да споделят своя опит и да достигат своите мечти. Времето, прекарано в Академията, ме промени към по-добро и вече имам по-ясна визия за своята мисия и път в живота!

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Академията за мен беше като кутия с различни шоколадови бонбони. Тя ми даде много щастливи моменти кой от кой по-различен. Най-ценното, което ми се даде, е възможността да участвам – без нея последната половин година нямаше да бъде същата.

 

Кой е най-яркият спомен за теб от 7-месечното преживяване?

Може би моментът, в който се събрахме за последно в сградата на ICN  – специалното закриващо събитие, което бе силно изживяване за всички. Тогава признахме пред себе си и останалите много от постигнатото през последните 7 месеца. И най-важното припомнихме си какво си обещахме на първия ден от нашето приключение.

 

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Бъдещи участници в 9 Academy, оставете се на интуицията да ви води. Изживяването в 9 Academy за всеки от вас ще бъде уникално и незабравимо.  Не пропускайте възможността да участвате, а след това не пропускайте нито една от възможностите , които дават екипа, лекторите и участниците в Академията. Всяка една от тях си заслужава!


Блог