9-те най-често задавани въпроса за 9Academy - 9Academy
Кандидатстване

9-те най-често задавани въпроса за 9Academy


9-те най-често задавани въпроса за 9Academy

Решихме да обобщим отговорите на въпросите, които най-често са ни задавали преди нов сезон на 9Academy. Случайно те се оказаха 9. 🙂

Признаваме си, че ни липсва времето, когато организирахме вечери на отворените врати на живо в някоя от залите, в които провеждахме обучения. Тогава имахме възможността да си говорим с всички вас, които бяха любопитни към 9Academy, да отговаряме на въпросите ви подробно и да ви предадем емоцията, която ни мотивира да продължаваме да организираме всеки следващ сезон.

Сега, макар и дигитално, също можете да очаквате подобни срещи с представители на екипа, както и с участници от предишни сезони, от които да чуете какво можете да очаквате. Следете нашите профили в социалните мрежи, за да научите кога ще бъдат тези виртуални срещи. Открийте 9Academy в: 

А ето и 9-те най-често задавани въпроса за 9Academy и техните отговори:

  1. Трябва ли да имам идея за собствен бизнес/ проект, която да развивам в хода на програмата?

Не е задължително. В 9Academy се включват участници, които са предприемчиви, в смисъла на това да искат да подобряват себе си и средата около себе си. Не е задължително да искате да стартирате свой собствен бизнес или да имате идея за това. А понякога идеи за собствени (бизнес) начинания се появяват в хода на програмата.

  1. Колко време ще ми отнема 9Academy?

Обучения и събития ще се провеждат в 2 делнични вечери седмично от 19 ч. до 21 ч. Както и 1 до 2 съботи месечно в интервала 10 до 17 ч.

Програмата е съобразена с всички национални празници и официални почивни дни. Но трябва да си предвидите и време за самостоятелна работа в подготовка за и екипна работа по Казус за работа по групи, ако искате да си вземете максимума от Академията.

  1. Има ли записи от обученията и колко време ще имам достъп до тях?

Записи от обученията се качват в онлайн платформата на 9Academy, с достъп само за участниците в съответния сезон. Записите не включват Q&A сесиите след края на обученията. Няма записи от модул Личностово развитие.

Достъп до всички записи за твоя сезон ще имаш в продължение на 6 месеца след края на сезона.

  1. Защо в 9Academy има подбор на участниците?

Защото 9Academy е повече от обучителна програма – това е общност от хора, които си взаимодействат и си помагат. Участниците учат от лекторите, но учат и от себе си и от другите участници. Подборът в 9Academy е на база на компетенции, например решителност, постоянство, усвояване на нова информация и прилагане на наученото и др.

  1. Кой може да получи стипендия?

Стипендиите са част от нашия стремеж 9Academy да е достъпна за колкото се може повече хора. Целта е да подкрепим участници, за които таксата би била пречка да се включат. Обсъждаме подробно възможността за стипендия по време на интервюто, което следва след попълването на формуляра. 

  1. С какви лектори и ментори ще се срещна?

Лекторите са практици, хора с богат опит, както в България, така и по света. Те са хора, които имат уменията и желанието да споделят от своите знания и помагат на участниците в 9Academy, защото вярват, че с общи усилия и със споделяне всички заедно ще ставаме много по-добри.

  1. Има ли изпит в края на програмата?

Не, в 9Academy няма нито изпити, нито оценки, нито следене на брой присъствия. Нищо не е задължително. Екипът от фасилитатори и лекторите оказват постоянна подкрепа и насърчават всеки участник да се възползва максимално от всичко, заложено в програмата. Но от всеки от участниците зависи да инвестира време и енергия, за да се възползва максимално от участието си.

  1. Ще получа ли сертификат?

Да. Ще получиш сертификат от 9Academy за премината неформална форма на обучение. Сертификатът от 9Academy ще бъде полезно допълнение за надграждане на LinkedIn профила и CV-то ти.

  1. Какво следва след края на съответния сезон?

След края на твоя сезон – ти влизаш в алумни клуба на 9Academy и участието ти в общността продължава с обмен на знания, съвети, контакти, вдъхновение и подкрепа. Ще имаш достъп до комуникационните канали на общността, както и до редица събития.

Ако имате и други въпроси във връзка с предстоящия Сезон 9 и не сте открили отговорите на страницата за Сезон 10 в нашия сайт – не се колебайте да ни пишете на info@9academy.com.


Блог