„9 Academy не спираше да ме предизвиква всеки път“, Деница Добрева за участието си в Академията - 9Academy
Кандидатстване

„9 Academy не спираше да ме предизвиква всеки път“, Деница Добрева за участието си в Академията


Деница Добрева е на 23 години и е студентка в пети курс в специалност „Фармация“ в Медицински университет – София.

Деница Добрева е на 23 години и е студентка в пети курс в специалност „Фармация“ в Медицински университет – София. От четири години се занимава с младежки неправителствени организации и към момента е Председател на Българска фармацевтична студентска асоциация. Има опит в много български и международни конференции и обучения в областта на фармацията. В момента работи по разработката на свой собствен проект в тази област, който да предостави възможност на младите хора в тази сфера да се реализират по-успешно.

Ето какво разказва Дени за себе си и преживяванията си:

Защо реши да се запишеш за участие в 9 Academy?

Честно казано, нямах никаква представа с какво се захващам, когато се записах. Когато попаднах на формата за кандидатстване, първоначално ми се стори доста странна и все отлагах да попълня въпросите, чаках вдъхновение и креативност, може би… До момента, когато времето ме притисна – оставаха 2 дни до крайния срок и за един следобед изчетох всичко за Академията, за лекторите, за обученията, за събитията, които са реализирани до момента и тогава осъзнах, че наистина искам да съм част от цялото това нещо. Бях толкова вдъхновена от интервютата с лекторите, колко много вярват в идеята, от личните разкази на участниците от Сезон 1, колко емоционално е било, и от целия ентусиазъм на екипа, че желанието ми да съм част от Сезон 2 стана толкова голямо, исках да съм част от тази общност, искам да мина през това пътуване!

 

С какво те предизвика 9 Academy?

9 Academy не спираше да ме предизвиква всеки път. След всяко обучение си тръгвах замислена, замечтана, решена да се предизвикам с нещо ново. С 9 Academy аз израствах всеки ден, научавах по нещо ново за себе си, хилядите идеи в главата ми се избистряха и интерпретирах всичко научено от лекторите, така че да ми бъде максимално полезно. 9 Academy ме вдъхнови да следвам мечтите си, колкото и смели да са те и в момента работя по една от идеите си, която се зароди по време на Академията. Вярвам, че скоро ще мога да се похваля докъде съм стигнала.

 

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Както научихте в представянето ми, специалността, която уча в университета е много далеч от концепцията на Академията и почти нищо от заложеното като обучения не се припокрива с учебния ми план в университета. За мен страшно много неща бяха нови и интересни. Като най-полезен за мен намирам модул „Продажби“ с вдъхновяващите лектори Александър Попов и Сава Бобчев. Изключително се радвам, че срещнах и Деси Бошнакова от модул “PR”, която ми отвори очите да забелязвам малките неща, детайлите във всяко нещо. И все пак за мен най-любим и интересен остава модул „Предприемачество“, може би защото беше първи, може би заради уникалните и мотивиращи разкази на лекторите, но този модул определено е искрицата, която разпали предприемаческия ми дух, пречупи ме и ме научи да вярвам, колкото и банално да звучи, че няма невъзможни неща.

 

Какво научи за себе си в 9 Academy и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

За себе си научих доста – директно и индиректно. В модулите за личностно развитие, определено осъзнах неща за себе си, за които никога не се бях замисляла. Научих доста и от останалите участници – до този момент не бях попадала в среда от толкова много амбициозни и инициативни млади хора.

 

Кое е най-ценното, което 9 Academy ти даде?

Със сигурност ще се повторя с много от участниците от сезон 2, но за мен най-ценни остават хората, с които ме срещна Академията. Смятам, че в лицето на някои участниците и екипа намерих приятели за цял живот, а в лицето на лекторите – хора, към които винаги мога да се обърна за съвет, препоръка или просто да получа одобрение и подкрепа за конкретен проект.  9А ми вдъхна увереност, отвори ми очите за много нови неща и ме научи да си давам шанс да уча от всеки човек, да изслушвам различни аспекти за нещата и да не спирам да търся начини да се развивам и израствам.

 

Кой е най-яркият спомен за теб от 7-месечното преживяване?

Всеки момент в Академията беше уникален. Интересно е, че помня по нещо, което силно ме е впечатлило от всяка среща, било то формална или не с хора от Академията. И все пак, последното закриващо събитие на Сезон 2 остави у мен силен емоционален отпечатък. Тогава като на лента минаха тези 7 месеца. Беше изключително да осъзнаеш израстването си, да видиш колко много си получил, колко нови приятелства си създал и да не ти се иска това пътешествие да свършва.

 

Какво ще посъветваш бъдещите участници в 9 Academy?

Не пропускайте възможността да станете част от тази общност. Гребете с пълни шепи, позволете си да научите по нещо ново от всеки, махнете шапката „Аз знам всичко“, защото пречупено през призмата на някой друг винаги има какво да научите. Не си позволявайте да отсъствате нито от лекциите, нито от събиранията след тях (те са задължителни!). А, и не забравяйте да каните Вашите предшественици от Сезон 2 с Вас, когато организирате формални и неформални събития!

 


Алумни