7 Wonders – Потопи се в царството на 3 епохи - 9Academy
Кандидатстване

7 Wonders – Потопи се в царството на 3 епохи


Първата игра, която ще Ви представим е 7 Wonders, а ако искате не само да четете за нея, знаете правилното място: http://9academy.com/9-igri-na-biznes-uspeha/.

images

Първата игра, която ще Ви представим е 7 Wonders, а ако искате не само да четете за нея, знаете правилното място: http://9academy.com/9-igri-na-biznes-uspeha/.

7 Wonders (“7-те чудеса”) е стратегическа игра с карти за 3 до 7 играчи. Целта на всеки играч е да направи максимално много точки като построи цивилизация около едно от „Седемте чудеса на Древния свят”.

В играта, възползвайки се от природните дадености на земите, които имате, развивате търговски взаимоотношения със съседите си, укрепвате военната си мощ, овладявате предимствата на прогреса и технологиите. Идеята е всеки играч да остави своята следа в историята, като построи най-успешната цивилизация или архитектурно чудо, което ще съществува във вековете.

Играта съчетава леки и лесни за помнене правила със стратегическа дълбочина – освен това, всяка следваща игра е различна, заради различните съседски градове и различните възможности, които картите предоставят.

 

Правила на играта:

Една игра на 7 Wonders преминава през 3 епохи, като за всяка една от тях се използва отделна колода с карти (първата е с гръб Age I, следващата с Age II и най-накрая Age III). Тези eпохи протичат по сходен начин, като всеки играч избира и изиграва общо 6 карти по време на всяка от тях – така развива града си и се опитва да построи своето чудо. Интересното тук е, че всеки път след като изиграете карта от ръката си, ще предадете картите на си на един от съседните ви играчи и ще получите новата си ръка от другия си съсед. В края на всяка епоха, всеки играч съпоставя военната си мощ с тази на съседните му играчи (разположени отляво и отдясно на него), а в края на третата Епоха, играчите сравняват точките си за победа. Играчът с най-много точки е победител.

 

Какво може да си вземете от играта:

По време на играта ще научите как да изградите печеливша стратегия, как да следвате целите си, как да се адаптирате и да преценявате алтернативната цена на всяко ваше действие. Чрез нея може да завържете и доста контакти. Играта ще ви научи как да следите действията на другите играчи и да сте по-наблюдателни към детайлите.

Предимство на играта е, че е с продължителност около 45 минути, което ви дава възможност да правите и следващи разигравания с други участници.

 

Ако играта Ви се е сторила интересна – регистрирайте се за следващото издание на 9-те игри на бизнес успеха на следния линк:

http://9academy.com/9-igri-na-biznes-uspeha/

 


PR