Блог

9Academy-season 6

Добре дошли, Сезон 6 – или как новите участници стартираха 6-месечното си приключение

Снимка: Калин Георгиев, участник в Сезон 5

Ноември месец в 9 Academy е месецът на ново начало – тогава посрещаме новите участници и с вълнение и радост ги приветстваме на традиционното откриващо събитие. Но още по-вълнуващо е, че всички 50 участници се запознават помежду си и заедно оформят „правилата на играта“, или иначе казано – подготвят групови правила, групов договор и обещават на себе си какво искат да постигнат през 6-те месеца на обучение.

Откриващото събитие на Сезон 6 се случи на 17 ноември. Освен екип и участници, поканени бяха и дарителите на 12-те стипендии. Сред тях бяха алумни на Академията (Денимир Димитров, Мариан Морфис, Алек Димитров и Блажка Димитрова) и Ростислав Димитров, бивш член на екипа на 9 Academy, който изпрати специално видео. Използваме повода отново да им благодарим, както и на останалите ни дарители, и да споделим, че няма по-удовлетворяващо от това да получиш подкрепа от общността на 9 Academy.

Ростислав Димитров направи видео поздрав от Лондон, където живее, и пожела на новите „академици“ да са проактивни, да споделят и да са неизменна част от Академията през тези 6 месеца. Мариан Морфис разказа как преди 1 година е бил на тяхно място и оттогава при него са се случили много положителни промени. „Знанието е заключено в хората. Тогава аз взех ключето и си взех знание от всеки един от участниците от моя сезон.“, сподели Мариан.

Участниците! И тази година ни изненадаха с професии, занимания, интереси и способности! Всеки имаше на разположение по 1 минута, в която трябваше да разкаже най-интересното за себе си и да сподели малко за опита си. Научихме, че сред нас има учител по ментална аритметика, авиационен инженер, тон режисьор, художник и още куп цветни и имащи какво да споделят хора.

Тази година всеки от тях имаше назначен „приятел в ученето“ от участниците – нов инструмент, който ще стимулира целеполагането и следването на целите. Като изненада ги очакваха и headshot снимки, които се случиха благодарение на George Todoroff Portrait Photographer, участник от Сезон 5. А накрая на събитието всеки получи персонална снимка за спомен.

След няколко часа, прекарани в запознанства, участниците от Сезон 6 се присъединиха към срещата на Алумни клуба на 9 Academy. Всички заедно се забавлявахме и продължихме с разговорите.

 

 

Партньори

  • 280 Interactive
  • SOHO
  • ICN.Bg
  • DEVIN
  • YOU & METRO
  • The Business Institute
  • The Duke of Edinburgh's International Award - Bulgaria
  • pCloud
  • ABLE - We Build Leaders