Знания за добри дела: Включете се в Python хакатон до 12.10.2022г.
Кандидатстване

Знания за добри дела: Включете се в Python хакатон до 12.10.2022г.


python

В 21 век знанията все по-видимо се превръщат в най-ценния актив на всеки един човек. Когато става дума за дигиталната реалност, уменията и познанието ни се превръщат в основен капитал за пълноценното ни съществуване в нея. Ако има хора, които най-добре осъзнават този факт, то това със сигурност са всички хора, свързани с програмирането по един или друг начин. Тази покана е отправена именно към вас – програмистите на бъдещето. 

Нашите приятели от Childish.eu и Фондация “Подарете книга” организират Python хакатон с добра кауза. Python хакатон: “Подарете книга” е тридневно състезание, което ще се проведе от 14.10. до 16.10.2022 в изцяло онлайн формат.

Целта на събитието е да подкрепи работата на доброволците във фондация “Подарете книга”, които помагат на стотици деца, лишени от родителска грижа, да достигнат своя потенциал и да се подготвят за живота извън дома чрез менторство. Задачата на хакатона е свързана точно с момента, в който пълнолетните младежи напускат дома и имат истинска нужда от работно място (работа), сигурен дом (жилище) и подкрепа (съвет). 

Вижте повече: Кандидатствайте за Сезон 10 на 9Academy

Фондация Подарете книга е различна фондация. Въпреки че е НПО и има само и единствено социална дейност в обществена полза, тя притежава основен дял в софтуерната компания Childish, която е фокусирана в data science и уеб решения с Python. Екипът на Childish подкрепя участниците с менторство, но и ще продължи работата от хакатона чреь реализиране на платформата, така че наистина да достигне до децата и трудът ви да не остане напразен.

Правилата за участие в хакатона са следните:

  • Участието е напълно безплатно и е достъпно за всеки, навършил 18г.
  • Записванията за участие продължават до 12.10.2022 г.
  • Организаторите не предоставят нужната техника на участниците. Всеки участник сам трябва да подсигури нужната работна машина.
  • Всеки участник трябва да има GitHub repository, в което да качва кода, по който работи по време на хакатона.

А как всъщност ще протече хакатонът? Събитието стартира в 11:00 на 14 октомври в онлайн среща, която ще бъде предоставена след записване. Хакатонът ще се проведе изцяло онлайн като комуникацията ще се осъществява в Slack. Ще бъдат на разположение ментори, които да помагат както с технологичната част на разработваните приложения, така и представители от фондация “Подарете книга”, които могат да отговорят на въпроси свързани с начина на използването им.

За всяко едно направление “Работа, Жилище, Ментор”: ще бъде предоставен визуален прототип. (и source code за него, така че да улесни работата на участниците). Организаторите ще бъдат на разположение през цялото време за възникнали въпроси. Финалът на хакатона ще бъде на 16 октомври в 14:00.

Подарете времето и знанията си за добра кауза и развийте уменията си на следващото ниво! Повече информация за хакатона и как да се регистрирате ще научите тук.

Следете нашия сайт за още новини както от 9Academy, така и от нашите партньори. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страницаинстаграм профила ниLinkedIn и нашия youtube канал.


Блог