“Успехът се корени в създаването на добър екип около теб“, според Влади Герасимов от участниците в първото издание на 9 Academy - 9Academy
Кандидатстване

“Успехът се корени в създаването на добър екип около теб“, според Влади Герасимов от участниците в първото издание на 9 Academy


“Успехът се корени в създаването на добър екип около теб“, според Влади Герасимов от участниците в първото издание на 9 Academy 1

Влади е завършил „Финанси” и „Финансов мениджмънт” в УНСС. Въпреки това успява да преоткрие себе си и в момента е насочил всичките си усилия в сферата на маркетинга.

В свободното си време се интересува от дизайнa във всичките му форми, а дори е и дипломиран интериорен дизайнер.

Вярва, че всичко може да бъде постигнато стига да бъде достатъчно желано.

Един от поддръжниците на неформалното обучение и преминал през първото издание на бизнес академията „9Academy”. Съосновател на иновативен стартъп за био продукти – koshnitsata.com и студио за интериорен дизайн.

Професионалният му път преминава през търговските отдели на няколко български и чуждестранни компании, а от няколко години насам е „Маркетинг експерт” в маркетингова и рекламна агенция. Преминал е през доста проекти, свързани с дигиталния маркетинг, но е и винаги отворен да изучава нови области, в които не е компетентен. Характерно за опита му е, че е натрупан по метода „опит-грешка”, но в много интезивни темпове. На ежедневна база може би е човекът, който допуска най-много грешки, но поне следи да не ги повтаря.

 

Какво те провокира да се запишеш за участие в 9Academy?

Както споделих и в заявката за кандидатстване, имах нуждата да се срещна с инакомислещи хора, склонни да поемат риск и знаят какво искат в живота си.
Когато си заобграден от подобни хора, малко или много това те провокира да започнеш да се развиваш.

Премина успешно през деветте кръга за развитие в бизнеса. Кой беше най-полезен и интересен за теб и имаше ли моменти на изненади?

Ами, за разлика от повечето участници, аз имах всичките познания и умения, които са нужни за стартиране на бизнес. Нещото, което ми липсваше, беше екип. Не съм сигурен доколко успях да го открия, но определено се радвам, че се запознах с толкова различни хора.

Времето, прекарано в 9Academy, помогнали ти за твоето професионално и личностно израстване и ако да – как?

За мен най-голямата полза от 9Academy е, че успях да се науча да бъда по-търпелив в работата с моя екип. Аз съм от хората, които изискват много и искат нещата да се случват бързо – ако ще печелим, да го направим бързо… ако ще губим, да го направим бързо. Разбира се, това не изключва създаването на солидни основи, което е сравнително бавен процес.
За мен преди всичко успехът се корени в създаването на добър екип около теб, докато бизнесът, който ще развиваш не е от толкова голямо значение.

Освен че се учихме, не спирахме и със забавленията. Кой е най-яркият и запомнящ се спомен за теб в Академията?

Тъй като успоредно с Академията посещавах още един интензивен курс (по интериорен дизайн), не успявах да бъда при всяко offwork събитие, но определено запомнящи се бяха съботните маратони с workshopовете на Иван Диков.

Кое беше най-ценното, което научи за себе си и бизнеса?

Най-ценното, което успях да науча – не може да се изгради добър екип без да има един изявен лидер в него. Не можеш да работиш и с хора, които не вярват в идеята, защото освен, че няма с нищо да допринесат за развитието на бизнеса ти, те ще те отказват постоянно и ще те демотивират за едва ли не всичко.

Защо кръгът не се затваря?

Не съм сигурен, че не се затваря. Все пак всяко нещо си има начало и край…
И все пак при кръга обаче постановката е различна – трудно може да се каже къде започва и къде свършва – като един постоянно повтарящ се процес, като едно перпетуум мобиле.
Обаче знам, че кръгът сам по себе си е нищо. Нужни са много кръгове, много повече от 9, за да успееш. Всеки кръг е едно от твоите умения и качества, които постоянно ти помагат да взаимодействаш с другите около теб. И най-вече кръгове в различни измерения – нещо като сфера. Твоята сфера, в която ти си добър.
Тази своеобразна сфера трябва постоянно да бъде разширявана и да излизаш много често от своята зона на комфорт.
Така че в отговор на въпроса – кръгът е затворен, но вместо да се стеснява, трябва да работим по това да го разширяваме постоянно.

Получи се една добра игра на думи – любимото ми.

Какво би посъветвал и пожелал на бъдещите участници в 9Academy?

Всъщност, избягвам да давам съвети на когото и да било – не за друго, но когато не са търсени, то е безсмислено.

И все пак да речем, че бъдещите участници се нуждаят от един съвет – той би бил следният:
Знайте, че сами може да правите бизнес до време. След един определен етап няма да можете да се развивате без да разчитате на екип, така че инвестирайте време в усъвършенстването на работата ви с хора. Това е и единственото ви умение, което ще използвате всеки ден и възвръщаемостта от него е безкрайна.


Блог