"Това как играеш игри е отражение на това какъв си и като човек", Михаел Иванов за първото издание на "9-те игри на бизнес успеха" - 9Academy
Кандидатстване

„Това как играеш игри е отражение на това какъв си и като човек“, Михаел Иванов за първото издание на „9-те игри на бизнес успеха“


"Това как играеш игри е отражение на това какъв си и като човек", Михаел Иванов за първото издание на "9-те игри на бизнес успеха" 1

За да Ви представим какво се случи в първото издание на игрите, решихме да се допитаме до самите участници. Първи ни отговори Михаел Иванов. Ето какво е научил той и какви са били емоциите му по време на игрите.

 

Каква беше първата ти асоциация, когато разбра за „9те игри на Бизнес успеха“? Защо реши да се включиш?

Първата ми асоциация беше, че става въпрос за деветте най-добри и препоръчвани бордови и социални игри, свързани и изцяло насочени към бизнеса. Не останах разочарован, когато бяха разнообразни, тъй като всяка игра те предизвиква да мислиш по различен начин и развива определeни умения, които в даден момент, когато се съберат, реално определеят успеха ти и по отношение на бизнеса.

 

На какво те научиха настолните игри?

Аз реално имах възможността да играя само една – “Шерифът на Нотингам” и това, което успях да си взема е, че дори да не започнеш силно, дори да изоставаш, ако си достатъчно търпелив и се придържаш към планa, моментът за пробив ще настъпи рано или късно и тогава можеш за много кратко време да напреднеш. И в живота е така – това, че в началото си в сянка ти дава възможност да наблюдаваш необезпокоявано „лидерите” и да търсиш това нещо в тях, което можеш да правиш по-добре или различно, за да утвърдиш и своите позиции по-късно.

 

Какво интересно разбра за другите играчи по време на играта?

Шаблони на поведение. Дали ще си на маса за преговори или ще играеш бордови игри, умението да вникваш в психологията на хората е безценно. Както имаше един цитат „В бизнеса фундаменталните качества, които е нужно да имаш, са да бъдеш лидер, да умееш да преговаряш и да създаваш контакти, техническата част е на второ място”. Беше забавно, лично аз се бях абстрахирал почти изцяло от това какво се случва в играта и какви са стратегиите на хората. По-интересното ми беше да наблюдавам и разбирам, когато някой се опитва да ни измами.

 

Твоите 3 думи за board games night с Митко Симидчиев?

Покер с емоции.

 

Как и къде би приложил наученото? Може ли да ни дадеш пример?
Това как играеш игри е отражение на това какъв си и като човек. На края на вечерта бях малко по-добре осъзнат какво би било поведението ми в ситуации на напрежение дали ще спечеля или не.

 

С какви емоции си тръгна от вечерта на „9-те игри на бизнес успеха“ и ще се впуснеш ли отново в това приключение?

Адреналин, понеже реално играта се преобърна в последния момент и всички бяхме в напрежение, сякаш са финали на Олимпийските игри. Бих се включил отново с удоволствие.

 

Очаквайте и още впечатления от „9-те игри на бизнес успеха“. И не забравяйте да следите описанията на игрите в „Дневникът на 9 Academy“.

 

 


Блог