Какво е да се развива предприемаческа среда извън столицата - в епизод 6 на #Studio9A
Кандидатстване

Какво е да се развива предприемаческа среда извън столицата – в епизод 6 на #Studio9A


предприемаческа среда

Tози епизод на #Studio9A създава мост между София, Варна и Клуж-Напока, Румъния.

Срещаме ви с Димитър Василев от Варна, който наред със своя успешен бизнес, развива и сдружението Български бизнес форуми – организация, осъществяваща дейности в сферите на предприемачество, дигиталната трансформация и изграждане и развитие на устойчиви и разрастващи се екосистеми.

Сред ключовите инициативи на организацията е Innowave Summit 2021 – една от най-значимите високотехнологични конференции в Югоизточна Европа, с основен фокус върху дигитализацията на частния и публичния сектор и засилване на цифровата трансформация и технологичен трансфер на страните в Централна и Източна Европа.
Димитър Василев е силно ангажиран с каузата за равен достъп до иновации за всеки, независимо къде живее и работи.

Този епизод на видео поредицата #Studio9A е част от рубриката The story behind, в която ви разказваме за интересни организации, как е започнала тяхната история и как постигат своите успехи.

От Димитър Василев ще чуете за:

  • Ролята на добрата структура и екипа от мотивирани професионалисти за успеха на една организация.
  • Предизвикателството да развиваш предприемаческа среда извън столицатa ,в която и да е държава, не само в България.
  • Нуждата от добри регионални и национални медии и даването на гласност на добрите новини от тяхна страна.
  • Startup cities или как партньорствата между градове, институции и успешното международно сътрудничество водят до ускоряване на икономическото развитие на градове, стартиране на нови бизнеси и създаване на нови работни места.
  • Innowave Summit – как едно събитие се разраства от Варна, до такова с мащаб за целия Европейски съюз.
  • Как се организира голямо международно събитие по време на пандемия.

Иновации, предприемачество и партньорство са ключовите думи от този разговор и всички те са жизнено важни за развитието на средата, за икономическия растеж и по-доброто утре за всички нас. Вижте целия видео разговор тук:

Какво е да се развива предприемаческа среда извън столицата – в епизод 6 на #Studio9A

Всички епизоди от видео поредицата #Studio9A следете в YouTube канала на 9Academy и се абонирайте, за да не пропуснете нито едно от следващите видеа с добри примери, ценен опит и вдъхновение от света на предприемачеството, бизнеса и НПО сектора.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог