Стоян Чалдъков, участник в Сезон 6 на 9A: “Две неща мога да определя като най-ценни: практическите знания и контактите, които натрупах по време на преживяването, наречено 9Academy”
Кандидатстване

Стоян Чалдъков, участник в Сезон 6 на 9A: “Две неща мога да определя като най-ценни: практическите знания и контактите, които натрупах по време на преживяването, наречено 9Academy”


Стоян Чалдъков, участник в Сезон 6 на 9A: “Две неща мога да определя като най-ценни: практическите знания и контактите, които натрупах по време на преживяването, наречено 9Academy” 1

Като част от поредицата „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, днес ви представяме Стоян Чалдъков – бизнес анализатор с насоченост BI технологии и част от екипа, създал книгата „За теб, дете“.

Представи се с няколко изречения

Казвам се Стоян Чалдъков – по образование икономист. Приблизително десет години се занимавах със счетоводство, одит и финансов анализ в български и международни компании. Последните почти две години смених професионалното поприще и се подвизавам като Бизнес анализатор с насоченост BI технологии. Извън професионалния път съм свободолюбива личност с изявен интерес и разбирания за силата на свободния пазар и конкуренцията в стопанския живот. Успоредно съм част от екипа, създал книгата „За теб, дете“ (www.babycorp.eu) 🙂

С какво се занимаваше преди 9Academy? А с какво се занимаваш сега и промени ли се нещо?

В началото на 9A се занимавах с Control and Compliance в Microsoft, а в края на сезона вече бях Business Analyst BI Technologies в Инспирит.

Защо реши да се запишеш за участие в 9Academy?

Изцяло от любопитство, подплатено с доста добра обратна връзка от хора, които вече бяха преминали през програмата. Определено рядко съм попадал на 100% positive feedback, а още по-рядко тези 100% са били наистина толкова. Поради тази причина и смятам, че 9А е едно от най-смислените ми преживявания до момента.

С какво те предизвика 9 Academy?

Предизвикателствата мога да ги определя в две направления – от една страна да бъде фокусиран върху конкретна тема/ преживяване доста дълго време, а от другата страна да поддържам интереса си към модули/ области на познание, които вече ми бяха до болка познати. Тук определено мога да отлича и лекторите, които допринесоха доста за това да бъда максимално фокусиран върху всички модули и теми.

Кой беше най-полезният от деветте модула за теб? Защо? А най-любопитният?

Най-полезният модул определено е Предприемачество. Не употребявам умишлено „беше’, защото познанието, което споделиха лекторите няма срок на годност и не се амортизира във времето. Съвкупността от практически усвоени знания и умения, възпроизведени по уникален начин от лекторите в модула беше ТОП!

Самото усещане да слушаш някой 3 часа в зала, без дори да се замислиш за това колко време е минало – определено говори за нивото както на лекторите, така и за провереното и тествано познание, което споделят „на готово“ за нас 🙂 Най-любопитни за мен бяха събитията, свързани с „Личностно развитие“, т.к не е нещо, което сам бих започнал да чета и да се заинтересувам.

Какво научи за себе си в 9Academy?

Основното нещо, което научих за себе си, е че винаги може по-добре -> да си по-точен за срещи, да си по-подготвен за презентации, да си отделил повече време на някой или нещо.

Какво те изненада и как ти се отрази времето, прекарано в Академията?

Изненадах се, че бях доста редовен, въпреки натовареното ежедневие и сериозната програма от събития на академията. Времето определено си струва и не бих определил тема/ лектор/ събитие, за което да съжалявам, че съм присъствал, дори напротив, по-скоро съжалявах за случаите, в които не съм могъл да присъствам. В този ред на мисли, времето прекарано в 9А ми се отрази единствено и САМО положително (без изключение). Другото, което ме изненада – бяха самите участници. Впечатлен бях колко смислени млади хора бяха подбрани от организаторите. Изненадах се и от създадената Алумни общност, която по личен опит усещам като доста активна и полезна. 

Кой е най-яркият момент за теб от 6-месечното преживяване?

Моментите са много, но най-ярко си спомням първата лекция, откриващото събитие и извънкласните мероприятия, включително и пиенето на бира след лекция.

Кое е най-ценното, което 9Academy ти даде?

Две неща мога да определя като най-ценни: първото е практическите знания, споделени от лекторите, и контактите, които натрупах по време на преживяването, наречено 9Academy 🙂

Какво ще посъветваш и пожелаеш на бъдещите участници в 9Academy?

Съветвам ги въобще да не се колебаят да участват, а  им пожелавам да не пропуснат нито едно събитие, част от уникалната програма! 🙂

Искате и Вие да се срещнете с толкова вълнуващи хора? Следете нашия сайт за още интервюта с алумни и лектори на 9Academy. Тази и друга полезна информация ще намерите в нашата фейсбук страница и инстаграм профила ни.


Блог