Станимир Ненов за новия проект „Advokatami идва“ и еволюцията в правната система - 9Academy
Кандидатстване

Станимир Ненов за новия проект „Advokatami идва“ и еволюцията в правната система


Станимир Ненов за новия проект „Advokatami идва“ и еволюцията в правната система

„Правната страна в живота ще бъде достъпна и сигурна“ – това ще откриете, когато посетите страницата на стартиращата инициатива на Станимир Ненов „Advokatami идва“. Познавате Станимир не само като част от екипа на успешната платформа pravatami.bg, но и като един от обучителите в 9 Academy.

Как се е зародила идеята, на какво акцентира Advokatami и какво да очакват всички нейни потребители, решихме да разберем от самия Станимир.

 

Какво провокира създаването на „Advokatami идва“ и какво представлява?

“Advokatami идва” е предстартовата ни кампания. Идеята беше да има пред кого да стартираме след месец. Инициативата е в духа на препоръките. Решихме, че искаме да стартираме пред аудитория, която наистина се интересува от Advokatami. Кампанията до момента е супер успешна. Имаме записани над 1300 потребители, които очакват старта. В навечерието на кампанията всеки от екипа записа своята прогноза на големия прозорец в офиса. Най-песимистичната прогноза беше 150 записани за първия ден, а най-оптимистичната – 300. Оказа се, че още през първия ден успяхме да направим 800! В екипа сме почитатели на open source не само като код, но и като идеи. Ето защо, след време ще споделим целия си опит от тази кампания. Сигурен съм, че ще бъде много полезно и интересно за бг предприемачите.

 

Кои са останалите от екипа и как се събрахте, за да развивате този проект?

БГ участието в екипа е следното:

Никола Пенчев – правно програмиране (това е нова длъжност вследствие на еволюцията);

Николай Колев – правно програмиране и съдържание;

Мариела Мицева – съосновател, маркетинг и бизнес стратегии, програмиране;

Станимир Ненов – съосновател и абсолютно всичко останало.

В екипа имаме и няколко човека от чужбина, с които работим не толкова интензивно.

 

„Advokatami“ акцентира върху еволюцията на правните услуги? В какъв аспект ще се случи това?

Живеем в 21 век – векът на технологиите, а все още се пишат искови молби на пишещи машини. Необходимо е да се редиш на опашки с един тон хартия, за да си регистрираш фирма, базови правни услуги са скъпи, а оттам и недостъпни. Всяко посещение при адвокат изисква записване на час, предвижване до кантората, чакане поне 20 мин. в конферентната зала с чаша вода и т.н. Време да искаш да губиш. Ето защо хората често ползват бланки от нета, справят се временно със ситуацията и след това започват големите проблеми.

Ние предлагаме софтуер, чрез който бизнесът и хората могат отвсякъде, по всяко време, да си създават динамични правни документи. Било по бизнес или лични дела. Разработваме логика от въпроси и отговори, които се подреждат в динамичен въпросник. Така потребителят минава през интервю и веднага след това получава персонализиран документ. Клаузите се подреждат според отговорите му. Разбира се, през цялото това време, на всеки етап има полезна и практична информация.

Не отричаме нуждата от адвокат. Нещо повече – самите адвокати също са ни таргет група. В тестовия период ползваха софтуера и бяха много доволни – един адвокат дори ни определи като “жокер”. Наистина спестяваме и автоматизираме много от работата им. След това те просто преглеждат, ако се налага редактират и предават на клиента си.

 

Какви са предимствата на Advokatami и с какво ще улесни всички нуждаещи се от правни услуги?

Advokatami ще направи правното ни ежедневие по-достъпно, по-бързо, много по-приятно и най-вече: сигурно. Сигурно, защото всеки един документ се разработва след много часове обмисляне на хипотези, проверки и тестове. Ето защо уверено сме включили и 100% гаранция за неактуален документ (връщаме веднага парите). Ще има и много безплатни документи.

 

Какви са Вашите очаквания за развитието на инициативата и какво бихте посъветвали нуждаещите се от адвокат?

Ние сме първите на този нов пазар. Дали е предимство или не – ще видим. Със сигурност обаче след няколко години това ще е нещо напълно нормално.

Съветвам тези, които се нуждаят от адвокат – да си наемат.

 

Ние от 9 Academy пожелаваме успех на Станимир Ненов и целия екип. А Вие побързайте да посетите „Advokatami идваи да сте сред първите, които ще ползват иновативната платформа.

 

 


Блог