Велина Филипова, участник в Сезон 8: В 9Academy видях много нови лица на нормалността, на успеха и на прогресивната мисъл.
Кандидатстване

Велина Филипова, участник в Сезон 8: В 9Academy видях много нови лица на нормалността, на успеха и на прогресивната мисъл.


Велина Филипова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Велина Филипова.

Разкажи ни малко за себе си.

Нещата, с които си кликвам са психологията, етиката, журналистиката и хубавото писане. Заради последното се отдадох на публичните комуникации и content marketing-а. Мечтая да живея хармонично и свободно, да пиша, да допринасям за едно по-солидарно и демократично общество. Падам си по хартията, джаза, Пловдив, планината и алтруизма.

Поддържам убеждението, че „съвършенството е само за музеите“; че успехът е относителен и е = талант, усърдие, но най-вече свързване с истинското.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

На същото място, но и по-напред. Постъпих в Академията, защото исках да осмисля времето си и да се запозная с нови хора, но резултатът е отвъд очакванията ми: оттласнах се от обмислянето и се активизирах да реализирам една дълго отлагана мечта. Направата на личен блог, който да запознава читателите с творческите ми авантюри, но и с професионалните възможностите на моето писане.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Медийните изяви на Байчо и Милена, цялото комуникационно присъствие и посланията към участниците. Позитивният и експертен език на говорене и едновременно с това намерението, което прозираше, да обединяват хората в обмен на знания и опит. Помислих си: „би било супер да се познаваме, да измисляме готини неща и да бъдем промяната заедно“.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Поетично казано, предизвика ме да си стегна куфара с желанието, уменията, опита – и най-накрая да поема на пътуване към една лична мечта.

А от практична гледна точка – да структурирам и представя идеята си пред аудитория, да се заявя като копирайтър за първи път и да получа предложения – предизвикателства за бъдещи хоризонти.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Подготовката за „Панаира на идеите“ и активното включване на всеки от менторите ни – да ни съдейства и окуражи. Всъщност, за мен това беше времето, в което се отпуснах и се почувствах част от преживяването по най-добрия начин – с обратна връзка, конструктивна критика и съвети, които ще ми бъдат от полза занапред.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

За мен това беше перфектният формат в този момент, защото не живея в София, а имах възможност да не пропускам лекции.

Съжалявам единствено за лишението от жив контакт и неформални срещи, които винаги са от значение.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Видях много нови лица на нормалността, на успеха и на прогресивната мисъл, което ме накара да вярвам още повече в хората на България. А за моите умения – с помощта на менторите научих, че те са ценни и заслужават да бъдат „открити“ и признати.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Можеш да преодолееш несигурността и колебанията си, да проявиш качествата си и да пожънеш успех, когато подхождаш със смелост, търпение и доверие в процеса.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да бъде отворен, проактивен и любопитен – да не се притеснява да търси отговорите, които са му важни.

Препоръчително е да бъде в режим „общителност“, за да извлече максимума от срещите с останалите интересни личности.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог