Николина Рускова, участник от Сезон 8: В 9Academy открих вдъхновението, което ми липсваше.
Кандидатстване

Николина Рускова, участник от Сезон 8: В 9Academy открих вдъхновението, което ми липсваше.


Николина Рускова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Николина Рускова.

Разкажи ни малко за себе си.

Определям себе си като търсещ човек. Обичам спорта и движението, природата, любител кулинар съм, меломан и разбира се пътешественик (в пряк и преносен смисъл). По образование съм филолог, а времето ми в университета ме научи да търся различни гледни точки и да държа съзнанието си отворено към различното, непознатото, нестандартното, да не се страхувам от промяната, да не спирам да се уча и израствам като личност. Тези уроци нося със себе и до днес и вярвам до голяма степен са определили различните роли в професионалния ми път – от устен превод, комуникации и създаване на съдържание, през организиране на събития, управление на проекти и търсене на нови партньорски и бизнес възможности, до… само времето ще покаже 🙂

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В момента съм част от екипа за бизнес развитие в британска агенция за езикови услуги – пътуване, в което се впуснах паралелно с участието ми в Академията и което съчетава наученото от „учебниците“ и личния ми практически опит.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Желанието да уча и да попълня пропуски в познанията си в някои бизнес сфери изобщо няма да споменавам – струва ми се, че се подразбира. Лекторите са истински практици и съчетават теоретични подходи с опит, а от тях можеш да научиш много не само за бизнеса, но и за живота като цяло. Изключително отворени и достъпни хора, готови да помогнат или дадат съвет.

Срещите те обогатявят с различни гледни точки и реални казуси от практиката. Оттук и най-голямата ми мотивация – да се срещна с широко скроени, предприемчиви и находчиви хора тук в България, които не се страхуват да поемат риск, осъзнато и целенасочено да работят върху себе си и това да стават все по-добра версия на самите себе си всеки ден, да не страхуват да придадат осезаеми измерения на мечтите си и да работят по тяхното осъществяване.

9Academy съумява да създаде една невероятна среда, в която да се учиш, експериментираш и предизвикваш себе си, и същевременно те прави завинаги част от сплотена общност на подкрепа и взаимопомощ, обмяна на знания и опит.

Академията е безопасна среда, в която можеш да споделяш всякакви щури и не-щури идеи, да получиш полезна обратна връзка и да намериш съмишленици, ценни съвети и валидация на идея. Академията е различно изживяване за всеки – намира те когато си готов за нея и за житейски уроци, които трябва да усвоиш. Всеки си взима това, от което има нужда – познанства, опит или познания.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Не е в минало време – продължава да ме предизвиква… включително и с попълването на това интервю. 🙂

Предизвика ме като ме накара да мисля и работя по теми и казуси, с които не съм се сблъсквала преди. Да работя в екип с непознати и различни от мен хора, които постепенно да опозная, за да нарека днес свои приятели.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Най-силно впечатление у мен оставиха модулите за предприемачество и личностно развитие, както и работата по бизнес казуса в група. Всички те успяха да ме предизвикат и вдъхновят.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Срещите на живо със сигурност липсваха, но не смятам, че това се отрази на усвояването на предадените знания. Онлайн средата сякаш повече повлия на взаимодействието между участниците и лекторите и до известна степен намали възможностите за непринуден нетуъркинг в по-неформална среда.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих вдъхновението, което от известно време ми липсваше. Научих се по-лесно да приемам, че не винаги мога да давам 100% от себе във всичко и навсякъде,

но понякога по-важно е просто да си тук и сега.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Можеш да научиш нещо ново от абсолютно всеки, независимо от тяхната възраст, професионален опит или житейски обстоятелства.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да не му мисли много, а да го направи. Да очаква неочакваното и да освободи съзнанието си за срещите с невероятни хора.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог