Николай Илиев, участник в Сезон 8: От участието си в 9Academy можете само да спечелите - знания, умения, контакти, идеи и приятелства.
Кандидатстване

Николай Илиев, участник в Сезон 8: От участието си в 9Academy можете само да спечелите – знания, умения, контакти, идеи и приятелства.


Николай Илиев

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Николай Илиев.

Разкажи ни малко за себе си.

Юрист по образование, мениджър по професия и предприемач по призвание. 🙂 Семеен, с едно дете.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Мениджър съм в международна консултантска компания и работя по проект за голяма американска ИТ фирма. Пътят ми след Академията се промени главно по отношение за разбирането за успех и в засиленото ми желание да преследвам мечтите/целите си.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Желанието ми да намеря липсващите части от пъзела и да направя така важната и трудна крачка към изграждането на собствен бизнес.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Да давам, без да очаквам непременно да получа нещо в замяна; да променя начина си на мислене и да отворя себе си към другите, като споделям безвъзмездно опита и знанията си.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Като цяло Академията остави трайни положителни впечатления у мен. Панаирът на идеите беше нов опит за мен, но може би лекциите на Христо Попов и на Христо Нейчев бяха най-зареждащи. Искам в обществото да се говори повече за такива успели хора и да се дава повече гласност на инициативите им, защото те са Промяната, която търсим вече няколко десетилетия.

Те я случват, но това е достояние на ограничен кръг от хора, към който, слава Богу, се присъединих и аз.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Отрази се добре, защото имах конфорта на дома си, възможността да планирам времето си (без да ми се налага да пътувам). Може би работата в екип би била още по-приятна и ефективна, ако бяхме работили на живо, но…

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Че мога и трябва да се науча да споделям с другите, а не да крия знанията си и да ги пазя за себе си. Открих, също така, че съм бил доста глупав, като съм си представял, че трябва (и мога) да направя бизнес сам.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Познанието е динамичен процес и не е нужно да си удряш в главата в стената, за да достигнеш до него, а просто да зададеш правилните въпроси на правилните хора.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Just do it.

Както гласи слоганът на една голяма марка за спортни стоки. От участието си в Академията можете само да спечелите – знания, умения, контакти, идеи и приятелства.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог