Невена Стоянова, участник от Сезон 8: 9Academy събира търсещи личности, с желание да развият себе си и средата около себе си.
Кандидатстване

Невена Стоянова, участник от Сезон 8: 9Academy събира търсещи личности, с желание да развият себе си и средата около себе си.


Невена Стоянова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Невена Стоянова.

Разкажи ни малко за себе си.

Креативност, решителност и динамика в едно. Това е формулата, която най-добре ме описва.

Трябва да добавим и любопитство (към света и знанията на другите), желание да научавам неща, които не знам, да търся и откривам. С една дума – нещотърсач.

Започвам с това, защото то е много по-важно от стандартните показатели, с които човек се идентифицира (като възраст, произход, професия и др). По-нататък може да разкажа малко и за тях… 🙂 Но тук искам да наблегна на факта, че 9Academy събира именно такива търсещи личности, с желание да развият себе си и средата около себе си. И това за мен е най-големият чар на Академията.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Преди малко повече от година се върнах в България в началото на пандемията, решена да се включа в семейния бизнес , който е в сферата на текстила. Основният ми фокус са намирането на нови възможности за компанията, оптимизирането на процеси и създаването на нови продукти. Всъщност ме откривате по стръмната пътека за развитието на един бизнес. Независимо дали става въпрос за семейна компания, стартъп или корпорация, пътят е осеян с трудности. Важното е как ги приемаме – като пречка или като възможност.

9Academy помага на участниците да намират възможностите във всяка една среда.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Идеята за общност е нещото, което най-силно ме притегли към 9Academy.

Бяха минали няколко месеца след като се прибрах в България (преди това живеех в Англия, където завърших бакалавърската си степен по Бизнес и Маркетинг). Беше отминал първоначалният ентусиазъм и имах нужда от вдъхновение, стимул и различни гледни точки. Казват, че всичко става, когато трябва…

Ако сега четеш това и се чудиш как да развиеш себе си, идеите си и средата около теб, значи е дошло времето да кандидатстваш за Сезон 9 на 9Academy.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 10 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

За мен идеите са като гориво. Няма значение дали са мои или нечии други… дават ми вдъхновение, енергия и стимул.

Помня много ясно един цитат от първата лекция на Сезон 8, който преобърна дотогавашните ми представи, а именно : „It’s OK to kill your ideas“. В този ред на мисли 9Academy ме предизвика да пресявам идеите си, да избирам за кои си струва да се боря, кои се вписват в принципите ми и визията ми за света.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

За мен най-вдъхновяващи бяха срещите с хора.

Ако трябва да съм честна, най-силно ме впечатли брилянтната организация, професионализъм и отдаденост от екипа на Академията – Байчо, Милена, Люба, Пламен, Криси (браво!!!). Те не само предизвикват участниците да се развиват, експериментират, опознават (себе си и другите), а освен това са сформирали екип от лектори и ментори от различни сфери и са поставили основите на една растяща, подкрепяща се, мислеща общност, която създава една по-добра България.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Онлайн форматът за мен беше по-удобен и ми даде гъвкавостта, от която имах нужда.

Въпреки това след срещите на живо с участниците в Сезон 8 си затвърдих, че личният контакт и опознаването „на живо“ помагат на екипната работа.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Научих, че не всичко е на всяка цена.

9Academy ми помогна да бъда по-толерантна към себе си. Да си признавам, когато нямам енергия и свободен капацитет за нещо и по-скоро да му отделя заслуженото време, когато имам възможността.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Ученето е като въртенето на Земята. Никога не спира.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Хей, ти! Ти, който четеш. Търсиш ли нови възможности? Нови предизвикателства? Нови познанства?

Имаш ли идея, която искаш да развиеш? Искаш ли да избягаш от рутината? Да станеш част от една общност?

Ако на поне два от горните въпроси отговори с „Да“, значи 9Academy е твоето място.

И правилният момент да се запишеш е точно сега! Освен ако не си last minute човек… тогава кликни save върху статията, следвай останалите публикации на 9Academy и не изпускай крайния срок за записване! И в момента, в който започнеш приключението 9Academy, ще разбереш, че е като скачането с парашут. Но за това, първо трябва да скочиш.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог