Мария Караджова, участник в Сезон 8: В 9Academy научих, че всичко е възможно.
Кандидатстване

Мария Караджова, участник в Сезон 8: В 9Academy научих, че всичко е възможно.


Мария Караджова

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Мария Караджова.

Разкажи ни малко за себе си.

Работя във fintech сектора, като Program manager. Изключително много харесвам работата си и смятам, че 9Academy допринесе/допринася за развитието ми в професионален аспект. Хобитата ми са много и разностранни – занимавам се с народни танци, обожавам разходки из природата, както и по-дълги планински преходи. Не смятам, че има участник в Академията, който да не обича да чете книги, и благодарение на препоръките на участници и ментори, намирам много интересни и полезни четива.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

Академията допринася за развитието на всеки участник, не само професионално, но и личностно. Наскоро преминах към по-отговорна позиция в работата си и 9Academy беше перфектен спътник по време на прехода.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Вдъхнови ме много близък приятел. Гледайки неговия прогрес, прецених, че определено си струва участието.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

Ситуацията, в която се намираме в момента, ме предизвика да се справям с дистанционно онлайн обучение. Със сигурност се усети разлика спрямо присъствено провеждане на заниятията, но съм изключително благодарна на организаторите за посвещението и усилията, които положиха да направят този сезон запомнящ се. 🙂

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Смятам, че най-полезното за мен събитие беше работата по групи по реален казус. Теоретичната част на модулите е изключително полезна, но възможността да се сблъскаш с проблема на практика и то в екип от хора, които не познаваш, определено не е нещо, което не получаваш всеки ден.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Със сигурност щеше да е по-ползотворно лекциите да се проведат на живо, но смятам, че ако участникът има желание, няма да има проблеми относно ефективността на обучението 🙂

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Открих, че се справям добре с работата в екип и, че мога да организирам ежедневието си много по-добре, за да се справям с всички задачи.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Научих много уроци, но най-ценният е, че всичко е възможно – просто трябва посвещение, усилия и желание.

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да не се замисля – 9Academy е повече от (онлайн) платформа за обучение. 9Academy е общност, която дава възможност да се докоснеш до признати практици във всички сфери на обществото, да научиш много нови неща, да намериш нови контакти, да осъществиш мечтите си.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог