Емил Христов, участник от Сезон 8: 9Academy е като врата към нови светове.
Кандидатстване

Емил Христов, участник от Сезон 8: 9Academy е като врата към нови светове.


емил христов

Като част от поредицата ни „Алумни разказват за участието си в 9Academy“, този път ви срещаме с участниците от последния сезон на Академията – Сезон 8, вторият с изцяло дигитална обучителна програма.

За да разкаже за своето участие в Академията, днес Ви представяме Емил Христов.

Разкажи ни малко за себе си.

Работя като журналист от 14 години. Още от малък обичах да седя пред телевизора и да гледам новините, винаги ме интересуваше какво се случва в заобикалящия ме свят. Така след като завърших училище реших да кандидаствам журналистика. Магистратурата ми е „Продуцентство в електронните медии“. През годините съм работил в няколко телевизии, но намерих мястото си в печатна медия, която ми позволи да се развивам. Хобитата ми са да чета книги, най-вече научна фантастика, да слушам електронна музика и може би най-голямата ми страст са компютърните игри, защото в миналото се занимавах професионално с тях.

Къде по професионалния ти път те откриваме в момента и как гледаш на него след Академията?

В момента съм отговорен редактор във вестника, в който работя. Занимавам се и с PR.

Академията ме провокира да развия идеите си за нещо свое в близкото бъдеще.

Какво те вдъхнови да се запишеш в Сезон 8 на 9Academy?

Мотивира ме фактът, че много мои познати са участвали в предишни сезони. Вдъхнови ме възможността да общувам с нови хора и да науча нови неща.

Виж повече: Кандидатствай за Сезон 9 на 9Academy

Как те предизвика Академията?

9Academy ме накара да изляза от комфортната си зона. Като човек, който винаги е бил интроверт, се предизвиках да бъда по-общителен с другите участници. Смятам, че ми се получи.

Коя част от програмата те впечатли най-много и защо?

Бях най-скептично настроен към модул „Личностно развитие“.

В действителност той ме изкара от едно състояние на духа, за което малко хора знаехa.

Харесаха ми и лекциите за PR, маркетинг и продажби.

Сезон 8 беше изцяло онлайн. Как се отрази това на ефективността на обучението ти?

Тъй като работата ми е много динамична, често ми се налага да съм в движение, онлайн форматът ми беше изключително удобен. Можех да се включвам от всяко кътче, за да не изпусна някоя интересна лекция. Изключително комфортно ми беше да е онлайн.

Какво ново откри за себе си в 9Academy?

Нови знания – със сигурност. Нови приятелства. Интересни гледни точки. Намерих хора, които са готови да помогнат на човек, който почти не познават.

Открих знание, което трудно бих могъл да намеря на друго място.

Кой е най-ценният урок, който научи за себе си в Академията?

Как да се справям със стреса!

Какво ще посъветваш всеки, който иска да се впусне в приключението 9Academy?

Да не губи време и да се записва. Това ще е решение, за което никога няма да съжалява. 9Academy е като врата към нови светове. Така че смело да се включват, да отворят вратата и да се потопят в море от знание.

Сезон 9 на 9Academy започва този ноември! Кандидатствай сега за най-цялостната програма за професионално и личностно развитие в България.

За повече информация и още новости – следете ни във Facebook страницата ни, Instagram и LinkedIn. Абонирайте се за YouTube канала ни, за да не изпуснете нито един епизод по пътя към професионалното израстване!


Блог